Zo doe je een omhaal in FC 24! (PS / Xbox)

Eén van de meest kenmerkende acties op het voetbalveld is de omhaal. Deze achterwaartse trap is een prachtige uiting van timing en skill. Natuurlijk kun je ze ook in FC 24 doen, en er zijn verschillende variaties. Vandaag geven we antwoord op de vraag: ‘Hoe doe je een omhaal in FC24?’.

Tip: Lees ook eens onze skill-tutorials!

Omhaal FC 24

Omhaal doen in FC 24

Gelukkig is het doen van omhaal in FC 24 heel eenvoudig. Eigenlijk hoef je maar met twee zaken rekening te houden.

  1. Zorg ervoor dat je een speler aanspeelt met een hoge bal. Hiervoor kun je de ‘X’ of ‘vierkantje’ gebruiken op de controller. Speel de bal niet te hard, en het liefst met een boogje. Kies er eventueel voor om ook de LB/L1 ingedrukt te houden op het moment dat je de pass geeft. Hierdoor lobt de bal nog hoger, en wordt het makkelijker om de omhaal uit te voeren.
  2. Houd L2/LT ingedrukt (afhankelijk van Playstation of Xbox) en druk tegelijk op schieten (Rondje / B). Hierbij zijn twee zaken belangrijk:
    • Zorg ervoor dat de timing goed is. Druk dus pas op schieten als de bal dichtbij de speler is.
    • Zorg ervoor dat de bal iets achter de speler komt. Zo doet de speler een omhaal, en geen halve omhaal of iets anders.

Het kan evengoed altijd gebeuren dat je speler ervoor kiest om een duikende kopbal uit te voeren, of een scorpion kick te doen. Dit ligt er maar net aan hoe de bal landt.

Een heel effectieve manier om een omhaal in EA FC 24 uit te voeren; is door eerst een rainbow-flick te doen. Zo kun je de bal omhoog brengen, en een omhaal uitvoeren met dezelfde speler. Kijk onderstaand filmpje voor wat inspiratie!