Alles over Minecraft 1.21!

Minecraft 1.21 wordt fantastich, met super veel nieuwe releases. Nieuwe mobs, nieuwe locaties en zelfs nieuwe mini-bosses. De bazen bij Mojang zijn toffe dingen aan het doen. We hebben een heel aardige preview te pakken! Door alle snapshots en previews hebben we een heel aardig idee van wat er komen gaat in Minecraft 1.21!

Natuurlijk zijn jullie ook benieuwd naar de release date. Deze is nog niet helemaal bekend maar de verwachting is juni 2024.


Minecraft 1.21 release date

Meer weten over Minecraft? We hebben hier de mooiste huizen in Minecraft!

Armadillo

1.21 Minecraft Armadillo

Mob Vote, the yearly event held at Minecraft Live in which players get to choose a mob of their choosing. Last year the winner was the armadillo, so we can expect to see this cute creature in the game soon. 

Bij Mob Vote, het jaarlijkse event van Minecraft Live maakt het mogelijk om te stemmen op de volgende mob naar keuze. Vorig jaar werd Armadillo gekozen. Dit schattige creature kunnen we binnenkort verwachten. Het is een neutral mob. Zodra het bang is, verandert het in een bal! Ook kan je ze breeden om tot het volgende item op deze lijst te komen!

Wolf Armor (New item in 1.21)

Minecraft 1.21 snapshots

Yes, wolf armor is finally in the game. Our little doggo buddies won’t have to die because of some random creeper blowing up now. Not just that, you can also color these wolf armors. These armors are crafted with Armadillo scutes which they drop when they are breed.

Yes! We gaan wolf armor krijgen in Minecraft. Onze kleine doggo’s hoeven hiervoor niet te sterven. Craft de armor met Armadillo Scutes. Deze ontvang je door Armadillo Scutes te breeden!

Wolven

Minecraft 1.21 nieuwe wolven

In deze update komen maar liefst 8 nieuwe soorten wolven. Kijken eens hoe tof ze er uit zien. Eindelijk meer wolves in de Minecraft 1.21.

Bogged

1.21 bogged

the Bogged is een nieuwe boss die wordt toegevoegd aan dirty swamps in Minecraft. Eigenlijk is het gewoon een aangepaste skeleton die thuishoort in de moerassen. Let wel op, de pijlen van the bogged zijn giftig!

Crafter

Met de Crafter kun je, zoals de naam al doet vermoeden, items maken. Dit kunnen we al vanaf de crafting-tafel. Dus waarom nog een blok?

Nou, de crafter is eigenlijk een geautomatiseerd crafting-blok. Je selecteert welke vakjes je wilt vullen, en er worden items in geplaatst om automatisch alles te maken wat je maar wilt!

Trial Chambers

De Trial Chambers is misschien wel de grootste update in 1.21. Deze underground structures worden overeal gegenereerd in de overworld. Het zijn eigenlijk dungeons en mini arena’s in één, en zitten vol met een nieuwe variaties van copper en tuff.

Breeze

Natuurlijk kan een mini-boss niet ontbreken bij de Trial Chambers. Deze nieuwe boss is breeze, het is eigenlijk precies zoals Blaze maar dan de wind-variant. Door deze boss te killen ontvang je breeze rods. Deze breed rods kunnen weer gebruikt worden om breeze charges te maken. Je kunt daarmee aanvallen, maar nog mooier: Door ze dichtbij je voeten te schieten spring je veel hoger.

Ook zijn er nog andere kleine toevoegingen gedaan zoals nieuwe banners, smithing templates e.d

Mace

De Mace is een nieuw wapen van Minecraft 1.21. Deze wordt gemaakt door breeze rods te combineren met een heavy core. Het is nog onduidelijk hoe deze heavy core wordt bemachtigd. Het interessante is echter, dat de mace heavy splash damage doet. Als je spring en slaat voor je de grond raakt, zullen alle mobs in de buurt worden weggeslagen. Wij kijken hier naar uit!

Zoals je ziet wordt 1.21 een grote update met heel veel moois. Wij houden je op de hoogte zodra we meer weten over o.a. de release date!