Beste Aangepaste Tactieken FC 24 (Alle opstellingen!)

Aangepaste tactieken – ook wel custom tactics genoemd – zijn één van de belangrijkste elementen van FC 24. Door de beste tactieken te gebruiken, speel je team simpelweg beter. In combinatie met dan ook nog eens de juiste speler-instructies, ben je vaak onverslaanbaar. Dit zijn volgens ons de beste aangepaste Tactieken voor alle opstellingen in FC 24!

Beste custom tactics FC 24

Beste Aangepaste Tactieken in FC 24

Er zijn een aantal zaken om op te letten bij het bepalen van je tactieken in FC 24. We maken onderscheid in defensieve tactieken en aanvallende tactieken. De beste aangepaste tactieken in FC 24 houden natuurlijk rekening met beide onderdelen. Voor vrijwel alle opstellingen adviseren wij de volgende instellingen:

Verdedigende Tactics in FC 24

Hiervoor bepaal je de breedte (width) en diepte (width) van je spelers. Bij FIFA 24 (FC 24) is het handig om deze beide behoudend op te stellen. Houd de spelers centraal door een width te kiezen die ligt tussen de 35-50. Ook wil je niet dat je spelers te diep komen te staan. Je kunt veel beter de tegenstander opwachten. De ideale diepte is in de huidige meta 40.

Width: 40

Depth: 40

Aanvallende tactieken

Qua aanvallende opties is er nog veel meer keuze te maken:

Allereerst is er de build-up-play. Hiervoor kun je kiezen voor balanced of fast-build-up. Kies dus voor een gebalanceerde aanpak of voor een snelle opbouw. Beide opties zijn prima, maar wij adviseren balanced voor de doorsnee speler.

Dan heb je chance creation. Dit is hoe je tot je kansen wilt komen. Hier is direct passing vrijwel altijd de beste opties. Als je meer van de lange bal bent, kun je kiezen voor forward runs. Ook is de balanced optie altijd mogelijk. Toch zien wij dat de profs het meeste effect zien door te kiezen voor direct passing. Hiermee kun je een soort tiki-taka stijl implementeren.

Aangepaste tactieken FC 24

Ook op aanvallend gebied moet je kiezen voor je ideale width. Dit is dus hoe breed je (vleugel)spelers het spel houden. Kies voor een relatief compacte spelopvatting. Wij zetten de width vaak op 35. De meeste goals zul je maken vanuit het centrum, je spelers hebben er baat bij om dichter bij de as te zijn om de meeste kansen te converteren.

Players in the box: Het aantal spelers dat aansluit richting het 16-meter gebied. Hoe meer spelers je mee laat komen, hoe meer opties je hebt voor de goal. De keerzijde is natuurlijk dat je eenvoudiger tegen een counter aanloopt. Wij hebben vaak 5-streepjes voor deze instelling. Experimenteer hier gerust mee.

Corners: Als het aankomt op hoekschoppen, dan kun je dit invullen naar persoonlijke voorkeur. Wij vinden de beste tactiek om te kiezen voor 1-2 streepjes. Dit heeft er simpelweg mee te maken dat je doorgaans één of twee van dezelfde spelers aanspeelt. De man bij de eerste paal of de speler die zich daar net achter bevindt. Het heeft weinig zin om 8 man voor de goal te zetten, je wordt alleen maar kwetsbaar voor een tegenaanval.

Free Kicks: Voor vrije trappen geldt hetzelfde als bij de corners. Alleen neem je vrije trappen vaak of kort, of direct op goal. Dit betekent dat het je niet veel man nodig hebt voor de goal. Kies voor 1 of 2 streepjes. Zo kun je als je wilt kiezen voor een indirecte vrije trap vanaf bepaalde hoeken. Schiet de rest van de ballen direct op goal. Krijg je een vrije trap van meer dan 25 meter? Neem hem dan gewoon kort en houdt het balbezit vast.