EA Sports FC: Wat te verwachten in Ultimate Team in ‘FIFA 24’?

Zoals we eerder al hebben beschreven, komt EA Sports met een naamswijziging voor het aankomende voetbalspel. FIFA 24 – die vermoedelijk weer uitkomt in september 2024 – Gaat EA Sports FC heten. Dit in verband met het verbreken van de banden met de voetbalorganisatie. Dit lijkt overigens niks met de misstanden bij FIFA te maken, maar is vooral een financiële overweging.

De afgelopen jaren merken we meer en meer dat de focus van EA ligt op Ultimate Team, hier is de grootste playerbase actief en valt vooral veel geld te verdienen door de verkopen van FIFA Points en FIFA coins. Maar wat kunnen we verwachten van de volgende editie, en waar hopen wij vooral op?

FIFA 24 Playstation 5

De Transfermarkt

Eén van de ergernissen van FUT is toch wel in die logge transfermarkt. Het zoeken naar spelers is omslachtig, tijdrovend en de juiste filters toepassen duurt simpelweg te lang. Dit geldt vooral voor de transfermarkt op de consoles, die op de Mobiele App en Web App is aanzienlijk beter. We hopen dat EA wat tijd besteedt aan het oppoetsen en versimpelen van dit apparaat, en een manier vindt om eenvoudig te zoeken tussen die twintig verschillende kaartvarianten. De wildgroei hiervan maakt het spel niet bepaald overzichtelijker.

Chemistry in FIFA 24

In FIFA 23 heeft EA Sports ook de Chemistry op de schop gedaan. Voor ons een hele vooruitgang, die de flexibiliteit ten goede komt, maar toch hopen we ook hier op verbeteringen. De huidige impact van de teamgeest is namelijk dusdanig laag, dat zelfs bij FUT Champions spelers komen opdraven met 20 chemistry points. Ook de chemistry styles voelen suf; er is weinig flexibiliteit en de kaarten die pace bevorderen zijn voor 90% van de kaarten ideaal. De spelers moeten in FIFA meer beloond worden voor hun creativiteit en unieke links, waardoor spelers als Mbappé misschien ook wat minder op het toneel verschijnen.

Nieuwe Packs in EA Sports FC

Sinds begin dit jaar is EA bezig met het experimenteren met nieuwe packs. De kans om betere spelers te pakken gaat vermoedelijk omhoog. Deze gezonde beweging zal mede zijn veroorzaakt door de negatieve berichtgeving omtrent het gokaspect van de packs. In veel spellen wordt de kans op grote beloningen beter nadat je een x-aantal packs hebt geopend. Of dit dan écht de goede kant op gaat, moeten we nog maar afwachten. Wel krijgen de spelers van FIFA 24 die FIFA Coins spenderen aan packs dus meer waar voor hun geld.

Nieuwe Icons in FIFA 24

Maar liefst 25 nieuwe Icons en Heroes zullen hun toetreding maken tot de nieuwe voetbalgame, aldus FutZone. Er is nog weinig gelekt over de spelers die het betreft, maar namen zoals David Villa, Kolo Touré en Edgar Davids worden benoemd. In de huidige games tref je al veel heroes en icons, en de verwachting is dat dit in FIFA 24 nog alleen maar toeneemt. Andere Nederlandse Icons en heroes die worden genoemd zijn Arjen Robben, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart.

Online Career Mode

Toegegeven, career mode is geen onderdeel van FUT, maar de nieuwe Online Career Mode gaat zeker invloed hebben op Ultimate Team. Er komt namelijk een nieuwe spelmodus, waarbij je competitief kunt bouwen aan je eigen team zoals je gewend bent in de offline variant van career mode. Afhankelijk van hoe goed dit geïmplementeerd wordt, zal vermoedelijk een groot deel van de spelers hiernaar overstappen. Wij kunnen niet wachten met het coachen van een team in de onderste regionen van Engeland, en uiteindelijk de Champions League te veroveren.