Dev Error oplossing voor MW3 en Warzone 3

Helaas zijn er de laatste tijd vaker storingen bij Modern Warfare 3 en Warzone. De game van Activision en Sledgehammer staat er nou niet bekend om altijd uitstekend werk te leveren. Dev Errors plagen MW3 en Warzone helaas behoorlijk op zowel de Xbox, Playstation als PC. Maar wat betekenen deze storingen, en wat kun je bijvoorbeeld doen aan Dev Error 10137 of 12744?

Deze storing voorkomt helaas dat je kunt inloggen op Modern Warfare 3 en warzone. Toch kan het probleem bij de makers van het spel liggen. Check dus altijd even of er storingen zijn.

Tip: Spelen is in de tussentijd niet nodig; je kunt natuurlijk ons artikel lezen over de beste snipers en shotguns.

Dev Error 10137

Dev Error oplossen op PC (MW3 / Warzone)

Voor de PC-gamers is deze error vaak te verhelpen a.d.h.v. het wijzigen van je instellingen. Navigeer naar je COD-bestand. Bijvoorbeeld: Deze PC > Program Files > Modern Warfare 3 > Cod. Klik met je rechtermuisknop op je Call of Duty bestand en ga nar instellingen.

Selecteer het bestand en vink Run as Admistrator aan.

Ga vervolgens naar ‘Change High DPI Settings’ en vink de twee checkboxes aan m.b.t DPI Scaling:

Dev Error PC Mw3 /Call of Duty

Druk op ok, en vervolgens Apply of toepassen. Probeer het spel nu opnieuw te runnen. Dit zou het probleem moeten oplossen. Is dit niet het geval, probeer dan ook de laatste stappen uit dit filmpje.

Dev Error oplossen op Xbox (MW3 / Warzone)

Op de Xbox kunnen de volgende stappen je uit de brand helpen met de welbekende Dev Errors voor MW3 of warzone.:

  1. Start de game opnieuw op. Dit is soms voldoende.
  2. Check of er updates zijn, installeer de laatste updates om verder te spelen.
  3. Clear de Game Files: Ga naar Manage Call of Duty > saved Files en verwijder deze bestanden:
Warzone Dev Error

4. Werkt dit ook niet? Kies er dan voor om je Alternate Mac Address te verwijderen. Dit doe je door naar Instellingen > Netwerk Instellingen > Advanced Settings > Alternate Mac Address en Clear te selecteren.

MW3 Dev Error Mac Xbox One

5. Als zelfs dit allemaal niet werkt, herinstalleer dan MW3 of Warzone.

Dev Error oplossen PS5 (Modern Warfare 3 / Warzone)

Ontvang je de Dev Error op de playstation 5 voor MW3 of Warzone? Dan kun je het beste de volgende stappen volgen om dit te verhelpen.

  1. Ga naar settings > Internet Settings > Internet status en selecteer Test Internet Connection. Is alles ok? Gaan dan naar de volgende stap.
MW3 Dev Error PS5

2. Blijf bij Internet Settings en selecteer View Playstation Network Status. Zorg ervoor dat alles op groen staat. Anders is het simpelweg een storing bij Playstation.

3. Zorg ervoor dat je niet met meerdere accounts bent ingelogd. Het kan soms voorkomen zich synchronisatie-problemen voordoen. Start de PS5 opnieuw op, en log alleen in met het account waarmee je Warzone of MW3 wilt spelen.

Kom je er nog niet mee uit? Installeer het spel dan opnieuw, of neem contact op met de support afdeling van Activision via de volgende link: Support Activision