Zoveel verdient Bertrand Traoré bij Ajax

Bertrand Traoré is terug op het Oude nest bij Ajax. Bij de Amsterdammers maakte hij eerder een sterke indruk. In het seizoen 2017 kwam Traoré over van Chelsea (Via Vitesse) en veroverde hij meteen de harten van menig voetbalfan. Wel rest natuurlijk de vraag; hoeveel gaat Bertrand Traoré verdienen bij Ajax? Dit is het salaris van Traoré.

Tip: Ook benieuwd naar het salaris en de vriendin van Branco van den Boomen?

Eerder bij Ajax

Eind 2016 kwam werd Traoré voor een tweede jaar verhuurd door Chelsea. Na een uitstap naar Vitesse, was Ajax aan de beurt. De ploeg van Peter Bosz maakte in dit seizoen gretig gebruik van de spits uit Burkina Faso. In totaal kwam Bertje uit tot 40 wedstrijden voor AFC Ajax. Hierin scoorde hij 13 keer en gaf hij 6 assists. Uiteindelijk bleef het allemaal bij één seizoen. In juni 2017 nam Olympique Lyon hem over van Chelsea. Prijs: €10 Miljoen.

Lyon, Aston Villa, Villareal

Bij Lyon zou Bertrand Troaré uiteindelijk zijn beste seizoenen beleven. De spits bleef drie seizoenen verbonden aan de club uit Frankrijk. In alle seizoenen scoorde hij meer dan 10 goals. Hij speelde uiteindelijk meer dan 120 wedstrijden. Toch kon hij het eerste seizoen bij Olympique Lyon niet evenaren. In 2020 nam Aston Villa Traoré over voor een slordige 18 miljoen euro.

Bij The Lions begon Traoré in de basis. Hij speelde in seizoen 20/21 maar liefst 38 wedstrijden waarin hij acht keer scoorden. In het seizoen daarna moest hij het echter doen met invalbeurten. Tussentijds werd Traoré uitgeleend aan Başakşehir. Ook hier kon hij met 18 wedstrijden en 3 doelpunten niet echt imponeren. In 2024 vertrok Traoré transfervrij naar Villareal. Hier scoorde hij één keer in 10 wedstrijden.

Foto: Ajax.nl

Vormdip Bertrand Traoré?

Uiteindelijk heeft Bertje geen stijgende lijn kunnen voortzetten. Zijn beste seizoenen werden gespeeld in het rood-wit van Ajax en bij Olympique Lyon. Toch is Traoré altijd pas 28. Er moeten dus nog voldoende voetbaljaren over zijn. Een ander voordeel is, is dat Traoré uit de voeten kan op de vleugels en in de spits. Hij is dus o.a. een concurrent van Brobbey, Berghuis en Bergwijn (indien allen blijven).

Toch moeten we ook inzien dat Betrand de afgelopen jaren geen hoge ogen heeft gegooid. Sinds 2021 is hij ten slotte geen basisspeler meer geweest. Dat is dan ook de voornaamste reden waarom hij transfervrij naar Ajax kan vertrekken.

Salaris Bertrand Traoré

De Ajax salarissen worden niet direct door de club zelf gepubliceerd. Toch lekken regelmatig de salarissen van de spelers uit. Grootverdieners zoals Brobbey en Bergwijn verdienen zo’n 4 miljoen euro per jaar. Dit komt uit op zo’n €80.000 per week! De reservespelers van Ajax moeten het doen met een slordige €500.000 per jaar.

Bertrand Traoré is geen grootverdiener bij Ajax. Omdat hij transfervrij overkomt, heeft hij echter wel een goede onderhandelingspositie. Ajax hoeft Villareal namelijk geen transfersom te betalen. Als we alle data er op naslaan, dan is het zeer aannemelijk dat Bertrand Traoré tussen de 2 en 3 miljoen per jaar verdient.