James McAtee in FIFA 23: Het Ajax Wonderkind van de Toekomst?

Ajax heeft in het recente verleden veel succes gehad met het opsporen en ontwikkelen van jong talent. Met de mogelijke transfer van Mohammed Kudus naar West Ham United – zoals voorgesteld door de bekende Italiaanse transferjournalist Fabrizio Romano – lijkt Ajax alweer een nieuw doelwit op het oog te hebben. De naam? James McAtee van Manchester City.

Wie is McAtee precies en wat kan hij betekenen voor Ajax en de spelers van FIFA 23’s Career Mode en Ultimate Team?

James McAtee FIFA 23

James McAtee: Grenzeloos Potentieel?

James McAtee, geboren op 18 oktober 2002, is een twintigjarige Engelse aanvallende middenvelder die zijn vaardigheden heeft verfijnd in de jeugdopleiding van Manchester City. Misschien momenteel wel de beste club ter wereld. In de FIFA 23 Career Mode wordt hij herkend als één van de talenten om in de gaten te houden. Hij heeft een overall rating van 70 en een potentieel van 80. Hoewel dit potentieel respectabel is, is het niet buitengewoon hoog, wat suggereert dat hij ruimte heeft voor groei en ontwikkeling.

In het echte leven heeft hij ook bewezen waarom hij zo gewaardeerd wordt. Hoewel hij het afgelopen seizoen op huurbasis speelde voor Sheffield United, wist hij ook indruk te maken bij Manchester City. Hij speelde in totaal zeven keer mee voor het eerste elftal. Drie van deze optredens waren in de prestigieuze Premier League. Wat ons betreft is dit zeker een speler die van meerwaarde kan zijn voor Ajax, Maurice Steijn en consorten.

Wat Brengt McAtee naar FIFA 23’s Career Mode?

In FIFA 23’s Career Mode kunnen spelers die op zoek zijn naar getalenteerde middenvelders overwegen om James McAtee aan Ajax toe te voegen. McAtee is 180 cm lang en daarmee dus niet klein voor een CAM. Als we naar zijn stats kijken, dan verdient hij op basis daarvan niet meteen een plekje in de basis bij Ajax. Toch, zou hij er zeker naar toe kunnen groeien. In EA FC 24 kunnen de ratings er overigens weer heel anders voorstaan.

Zijn huidige contract bij Manchester City loopt tot 30 juni 2023. Dit betekent dat spelers in de Career Mode mogelijk een kans hebben om hem gunstig op te pikken. Tenminste als je bereid bent te wachten tot zijn verhuur bij Sheffield is afgelopen.

De Mogelijke Toekomst bij Ajax + Ultimate team?

Als Ajax daadwerkelijk interesse toont in McAtee, zoals gesuggereerd door Romano, kan de Amsterdamse club een waardevolle aanwinst in handen hebben. Gezien hun geschiedenis van het ontwikkelen van jong talent, kan McAtee’s toekomst bij Ajax zeer rooskleurig zijn. Bovendien zouden FIFA-spelers de kans kunnen krijgen om in de Career Mode een nieuw Ajax-tijdperk te zien opbloeien met McAtee als sleutelfiguur. De Ultimate Team / FUT Spelers moeten nog even geduld hebben. In FIFA 23 Ultimate Team zit James McAtee helaas niet. Mocht hij de overstap maken naar Ajax, dan verwachten we hem wél terug in EA Sports FC.