Fut Birthday Team 2: Release Date, Icons en Review

Eerder hebben we de viering van FIFA’s birthday al kort beschreven. Nu is ook FUT Birthday team 2 uitgebracht voor FIFA 23 en dat betekent weer een legio aan uitstekende spelers en Icons. De viering van Ultimate Teams 14-jarige bestaan stelt ook nu zeker niet teleur. Benieuwd naar de spelers die in team 1 zaten? Lees dat artikel dan even hier.

FUT Birthday Team 2 Kluivert Vinicius and Eusebio

Release Date Team 2 – Fut birthday FUT 23

Team 1 werd vrijdag 24 maart uitgebracht en werd met een hoop enthousiasme onthaald. Kaarten als Jairzinho en Cantona werden al snel op mening wensenlijstje bijgeschreven. De volgende editie is precies een week later ook gelanceerd. Team 2 van Fut Birthday volgde op vrijdag 31 maart 2023.

Team 2: Alle Spelers

  • Mats Hummels (Borussia Dortmund – Duitsland)
  • Timo Werner (RB Leipzig – Duitsland)
  • Vinicius Jr (Real Madrid – Brazilië)
  • Bruno Guimaraes (Newcastle United – Brazilië)
  • El Shaarawy (Roma – Italië)
  • Alex Telles (Sevilla – Brazilië)
  • Antony (Manchester United – Brazilië)
  • Onana (Inter Milan – Kameroen)
  • Kjaer (AC Milan – Denemarken)

Fut Birthday Team 2: Beste Spelers

Team 1 had al een paar pareltjes in de selectie, maar de kwaliteit van Team 2 is aanzienlijk beter. Volgens ons moet je hopen op de volgende spelers uit je packs:

Vinicius Jr (Real Madrid – Brazilië)

Er is toch wel één speler die er echt als meeste uitspringt en dat is Vinicius Jr (LW), de linksbuiten van Real Madrid die ook als linksmidden uit de voeten kan, is waarschijnlijk meteen éen van de beste spelers van FUT 23. Five-star weak foot & Five-star skills gecombineerd met 99 pace zegt eigenlijk al genoeg. Voeg daar 94 dribbling en een prima schot aan toe, en je hebt een kaart die al snel 4 miljoen kost. Daarover gesproken? Coins nodig?

Antony (Manchester United – Brazilië)

Ook landgenoot van Vinicius, Antony heeft weer een prachtige editie in Fut Birthday. De ex-Ajacied is actief op de rechtervleugel van Old Trafford, en kan eveneens als RM uit de voeten. Zijn stats t.a.v. zijn eerdere 86 rating verschillen niet eens heel veel. Een kleine boost voor passing, pace, shooting en de overige stats maken hem all-round wel een stuk beter. De 88 Antony Fut Birthday, kost echter een slordige 850k coins. Dit heeft hij vooral te danken aan zijn five-star weak foot. Tijd voor een Brazil FUT Champions Team?

Bruno Guimaraes (Newcastle United – Brazilië)

De laatste speler die we uitlichten is ook al een Braziliaan. In dit opzicht wordt ook weer duidelijk hoe veel talent rondloopt bij de ‘Goddelijke Kanaries’. Bruno Guimaraes doet het uitstekend bij Newcastle wat als team een voortreffelijk seizoen kent in de Premier League. Bruno is een all-round CM die eigenlijk op alle facetten sterk is. Een oké pace, physical en uitstekende pass, maakt dit een super CDM mits je hem poseert naast een snellere speler. Natuurlijk 5 star skill moves en op te halen voor een slordige 1 miljoen. Wij verwachten dat deze prijs voorlopig nog wel daalt.

Patrick Kluivert FUT Birthday Team 2

FUT Birthday Team 2: Alle Icons

  • Paolo Maldini (Italië)
  • Eusebio (Portugal)
  • Kaka (Brazilië)
  • Patrick Kluivert (Nederland)
  • Rooney (Engeland)
  • Desailly (Frankrijk)
  • Veron (Argentinië)
  • John Barnes (Engeland)

FUT Birthday Team 2: Beste Icons

Eigenlijk is het onmogelijk om tussen deze icons te kiezen. Zoveel goede spelers, waarvan we er meerdere verwachten terug te zien in Weekend League. Voor nu lichten we er een paar uit, maar we adviseren om ze even allemaal te bekijken op FutBin.

Paolo Maldini (Italië)

Maldini is van de beste verdedigers aller tijden, die zijn leven lang uitkwam voor AC Milan. Bikkelhard, en zo is hij ook in FIFA 23. Zijn 95 rated-card is eigenlijk super compleet met ideale workrates, en nagenoeg perfecte defensieve stats (98 standing tackle, 97 interceptions). Daarnaast een voltreffelijke kopper die je genoeg doelputen zal opleveren. Wij adviseren een anchor chemistry kaart toe te passen om het maximale uit FUT Birthday Maldini te halen. Vergeet niet dat deze kaart ook nog eens 5-star skills heeft. Prijs? 4 miljoen fut coins.

Eusebio (Portugal)

Eusebio is één van de meest meta kaarten in FIFA 23. De Fut birthday editie is de sterkste tot dusver, en dus kun je de rest wel invullen. Spitsen en CF zijn per definitie al meer waard, en dit is volgens vele de beste speler van FUT 23. Een dubbele 5 star zorgt ervoor dat hij vanuit alle hoeken scoort. Een duizelingwekkende vraagprijs van 12,5 miljoen levert je een spits op die vele klassen beter is dan Mbappé en R9 Ronaldo. Hij is wel vijf keer zo duur als de eerdere Prime Eusebio.

Patrick Kluivert (Nederland)

Natuurlijk kunnen we onze Nederlandse Icon niet vergeten. Voor minder dan 200k kun Kluivert oppikken en daarvoor heb je wat ons betreft een uitstekende speler. 5 Star weak-foot, 4-star skills. Voeg Marksman toe om hem lengthy te maken en je hebt een prachtige spits voor een Nederlands (Hybrid) team. Enige nadeel is zijn 81 composure, wat ervoor zorgt dat hij zijn kansen moeilijker afmaakt op het moment dat verdedigers in de buurt zijn. Al met al, enorm waar voor je geld en fifa coins.

Wayne Rooney (Nederland)

Ook Wayne Rooney heeft in Fut Birthday een nieuwe kaart. De coach/ oud-speler kan in FUT als Spits, CV en CAM spelen en ook zijn meest recente kaart, is gelijk zijn sterkste kaart. Vergeleken zijn 91-rated card, is hij op alle onderdelen iets beter maar kan hij ook 5-star skills toevoegen aan zijn Arsenaal. De Manchester United Legend maakt dit voor ons als FIFA world één van de leukste, karakteristieke kaarten van FIFA 23. Als striker is hij in de huidige meta iets te langzaam maar als CAM een absolute geweldenaar. Zijn prijs? Zo’n slordige 1.7 miljoen. PS. Gooi er even een engine chemistry kaart tegenaan als je toch bezig bent.