Aaron Bouwman: Mega talent beter dan Satulo?

Aaron Bouwman heeft onlangs zijn debuut gemaakt op 16-jarige leeftijd. Vandaag kijken we terug op zijn imponerende debuut voor de hoofdmacht van Ajax 1. Hier lees je alles over de verdediger, zijn stats en zijn we natuurlijk benieuwd hoe ver hij het kan schoppen. En, verdient hij een plek naast Hato in de centrale verdediging?

Aaron Bouwman tekent bij Ajax tot 2027

Bouwman is geboren in Haarlem en kwam oorspronkelijk uit voor de Koninklijke HFC. In 2018 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax. Recentelijk tekende hij zijn eerste profcontract voor 3 jaar bij Ajax.

Tip: Graag een kijkje in het leven van Aaron Bouwman? Check dan hier zijn instagram.

Profiel (Lengte, positie, speelstijl)

Bouwman is een centrale verdediger die normaliter uitkomt voor de Onder-19 van Ajax. Dit jaar heeft coach Farioli hem echter opgenomen in de hoofdselectie van Ajax. Bouwman is 1,87 lang en kan met zijn 16 jaar natuurlijk nog groeien. Ook is Aaron al enorm sterk voor zijn leeftijd. Verder is de Haarlemmer behoorlijk snel, en vaardig zoals te zien was toen hij zijn trucendoos opengooide.

Aaron Bouwman is rechtbenig, en zou in potentie een fanastisch duo kunnen vormen met de linksbenige Jorrel Hato. Laatstgenoemde staat op de radar van Real Madrid. Het is dus maar de vraag of dit duo ook echt de basis gaat vormen. Aan talent is er in ieder geval geen tekort.

Debuut Aaron Bouwman
Bouwman in de basis voor zijn debuutwedstrijd tegen Al-Wasl.

Beter dan dure Sutalo?

Wellicht dat er kansen liggen voor Bouwman om in het Eredivisieseizoen 24/25 meer minuten te maken. Hij zou dan de voorkeur moeten krijgen boven de Sutalo. Laatstgenoemde kwam vorig jaar over voor ruim €20 miljoen euro. De Ajax-directie zal niet heel happig zijn om hem op de bank te parkeren. Ajax heeft als concurrent van Bouwman ook nog Jakov Medić die het doelpunt van het seizoen maakte voor Ajax.

Farioli heeft een hoop lef nodig om de 16-jarige Bouwman een basisplaats te gunnen. Wij zijn benieuwd of hij dit aandurft.

Bouwman in Oranje

Het EK 2024 kwam natuurlijk te vroeg voor Aaron Bouwman. Wel mocht de jongeling al meerdere interlands bijschrijven. Zo kwam hij uit voor het Nederlands Elftal O18 en O17. Dit laat wel zien dat hij van zijn leeftijdsgenoten één van de beste is. Als je het ons vraagt, misschien wel de meest talentvolle verdediger van Nederland.

Wij verwachten dat hij nog enkele jaren nodig heeft om zich in de schijnwerpers te spelen voor het grote Oranje. Toch kan dit hard gaan als hij zich bij Ajax in de basis speelt.