Zoveel verdient Arda Güler bij Real Madrid

Arda Güler is één van de grootste spelers talenten ter wereld. De Turkse middenvelder c.q. aanvaller gooide hoge ogen bij het EK 2024. Nu resteert natuurlijk de vraag, kan het hij ook waarmaken bij de Koninklijke? Wij zochten uit hoeveel Arda Güler bij Real Madrid verdient. Dit is zijn salaris per jaar, per maand en per week.

Tip: Kijk ook eens hoe goed Arda Güler is op FIFA.

Arda Güler Turks

Over Arda Güler

Arda Güler werd in 2005 geboren in Ankara, Turkije. Op 9-jarige leeftijd begon hij bij de plaatselijke Gençlerbirliği. In 2019, scoutte Fenerbahçe Güler. Toen werd al duidelijk dat ze wellicht een hele grote speler in hun gelederen hadden. Op zijn zestiende tekende hij namelijk al een profcontract voor 2,5 jaar. Fenerbahce had goud in handen.

Tijdens zijn eerste seizoen moest Güler het nog vooral doen met invalbeurten. Hij scoorde voor het eerst op 17-jarige leeftijd, en kreeg het seizoen erna rugnummer 10. Hiermee werd enorm veel vertrouwen uitgesproken in het talent. Hij speelde dit seizoen vrijwel alle wedstrijden en scoorde 6 keer.

In 2023 nam Real Madrid Güler over voor €20 miljoen exclusief bonussen. In totaal kan de totale transfersom oplopen tot €50 miljoen. in 2024 maakte Güler zijn debuut voor Real Madrid tijdens een bekerwedstrijd. Tot veel minuten kwam hij niet, wel werd hij de eerste Turkse speler die een Champions League won.

Salaris Arda Güler

Financiëel zit de tiener er warmpjes bij. De sterspeler had al op zijn zestiende een profcontract waarmee hij tonnen per jaar verdiende. Dit is in de tussentijd opengebroken waarna hij naar een miljoenencontract ging. Toch kwam de echte klapper pas echt met de overstap naar Real Madrid.

Bij Real Madrid verdient Güler een slordige €5,2 miljoen per jaar. Dit is €430.000 euro per maand, of €100.000 per week! Ongelooflijke bedragen, maar een schijntje van wat spelers zoals Mbappé verdienen. Toch kan deze €5,2 miljoen nog oplopen aan de hand van bonussen en premies. Mocht Real Madrid kampioen worden, dan komt hier zo weer een paar ton bij. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de Champions League.

Het komende seizoen moet Güler laten zien dat hij zich in de basis kan spelen. Dit zal geen eenvoudige opdracht zijn met de hevige concurrentie. Lukt dit hem wel, dan wacht snel een nieuw contract en nog veel meer salaris. Wij staan achter hem!