Nieuwe FC 25-trailer is één grote teleurstelling

EA Sports FC komt elk jaar keurig met een trailer op de proppen. Ook dit jaar kunnen we enkele maanden voor de release date een eerste glimps vangen van het nieuwste voetbalspel. Wij bekeken de trailer, en man man man. Wij vinden hem enorm slecht. Goed, oordeel zelf. Dit is de FC 25 Trailer, de officiële onthulling van FC 25.

FC 25 Trailer Review

FC 25 Trailer Release Date
Een shot uit de FC 25 Trailer (EA Sports)

Dat FC 25 eraan komt zal voor niemand een geheim zijn. Je kunt je klok erop gelijk zetten dat EA Sports in de herst met hun voetbalspel komt. Meestal staan deze nieuwste versies niet bol van veranderingen. Toch was er vorig jaar een naamswijziging – van FIFA naar FC 24- en werd het verdedigen veel moeilijker gemaakt.

Daarom zijn we benieuwd wat we dit jaar kunnen verwachten. Wij hadden ons wensenlijstje voor Career Mode al klaar staan. Als we dan kijken naar de FC 25 trailer dan zien o.a. EK-finalist Phil Foden, Real Madrid-ster Vinicius Jr en nog enkele wereldspelers acties maken. Natuurlijk komen er ook vrouwelijke voetbalspelers voorbij. Dat zij deel uitmaken van het FC 25 is hiermee wel bevestigd.

Geen Gameplay

Wat resteert in de 2-minuut-durende trailer is een hoop opvulling. De trailer van FIFA 25 is volledig cinematisch. Geen enkel moment is er echte gameplay inzichtelijk. Doordat we geen schim te zien krijgen van het spel, is het moeilijk enthousiast te worden.

Spoel vooruit naar de laatste twee shots. Gisteren voorspelden we al dat de Early Access per 20 september 2025 beschikbaar zou zijn. Dit wordt nu bevestigd. Verder zien we de mogelijkheid om met Icons te spelen in je Player Career. Wij spelen dat niet, maar voor de fans van die gamemode, mogelijk een mooie toevoeging. Verder ontvang je een hoop FC 25 Points bij aanschaf van de FC 25 Pre-order. Deze gaat vanaf 70 euro in de verkoop.

Eén ding heeft EA Sports wel heel puik gedaan. De nieuwe cover van FC 25, hierop staan o.a. Beckham, Figo en Jude Bellingham in casual kleding. Wij vinden hem heel dik!

FC 25 Cover

Samenvattend; nul inzichten in de nieuwe gameplay. Alles erom heen ziet er gelikt uit. Oordeel zelf maar over de nieuwe FC 25 trailer: