Lamine Yamal had ook voor Marokko kunnen spelen

Lamine Yamal is wellicht het grootste talent ter wereld. De superster van FC Barcelona maakt furore bij de Spaanse nationale ploeg. Als 16-jarige speler staat hij in de basis, en scoorde hij prachtig in de halve finale tegen Frankrijk. Maar het had ook anders kunnen lopen. Lamine Yamal heeft namelijk Marokkaanse roots.

Is Yamal Marokkaans?

Op de vraag of Lamine Yamal Marokkaans is, kunnen we duidelijk zijn. Dat is zo. Lamine Yamal zijn vader –  Mounir Nasraoui – is Marokkaans. Zijn moeder heeft een Equatoriaal-Guinese achtergrond. De volledige naam van Lamine Yamal, is dan ook Lamine Yamal Nasraoui Ebana. Omdat Yamal in Spanje is geboren, heeft hij die nationaliteit. Hij zou vanwege zijn vader ook speelgerechtigd zijn geweest voor Marokko.

Kan Lamine Yamal nog uitkomen voor het Marokkaans Elftal?

Hier is natuurlijk iedereen benieuwd naar. Zou het zo kunnen zijn dat Yamal overstapt naar de Marokkaanse nationale ploeg? Dit zou natuurlijk een fantastische impuls zijn. Helaas is het antwoord nee. Spelers mogen alleen overstappen als ze 3 of minder wedstrijden hebben gespeeld. Yamal heeft alleen bij het EK 2024 al meer wedstrijden in de benen. Het is dus erg onwaarschijnlijk dat hij mag overstappen, mocht hij dit willen.

Yamal: 16 jaar oud en multimiljonair

Yamal heeft pas nét zijn middelbare school afgerond. Ook moet hij tijdens het EK 2024 nog continu worden begeleid, en gelden bepaalde regels i.v.m zijn leeftijd. Toch heeft Yamal financieel niks te klagen. Hij tekende namelijk een profcontract bij FC Barcelona voor een slordige 3.3 miljoen euro per jaar. Hieronder de salarissen van Yamal per jaar, per maand, per week, per dag en meer.

Periode Salaris
Per jaar €3.3 Miljoen
Per maand €275.000
Per week €63.462
Per dag €9.041
Per uur €377
Per minuut €6.28
Per seconde €0.10