Experts voorspellen: Nederland – Engeland (EK)

Nederland treedt woensdagavond 10 juli om 21:00 aan tegen Engeland. Tijdens de halve finale van het EK 2024 zijn de verwachtingen hooggespannen. Kan Nederland het waar maken en een finaleplek bemachtigen? Wat voorspellen de experts, en wie zijn de favoriet voor de winst? Wij hebben het voor je uitgezocht. Hier alles over het EK 2024 en de voorspellingen tussen Nederland – Engeland.

Engeland als Favoriet in de halve finale (EK 2024)

Volgens de bookmakers is niet Nederland, maar Engeland de favoriet om de finale te bereiken. De ploeg van Gareth Soutgate overtuigt tot dusver niet bepaald. Via strafschoppen won Engeland van Zwitserland. De halve finale werd bereikt door een minimale (2-1) overwinning op Slowakije. In de groepsfase won Engeland alleen van Servië, en speelde het gelijk tegen Denemarken en Slovenië.

Nederland maakt gedurende het EK 2024 een iets betere indruk. Tegen de sterke ploeg van Turkije hadden ze het lastig, maar tegen Roemenië werd met 3-0 gewonnen. Tóch verwachten de bookmakers dat Engeland uit de bus komt als winnaar. Zo krijg je bij winst van Nederland (in reguliere speeltijd) bij Unibet 3.25 keer je inzet.

Experts voorspellen doelpunt Harry Kane EK 2024

Nederland rekent op Gakpo en Depay

Volgens de bookmakers is de kans het grootst dat Memphis Depay scoort, gevolgd door Cody Gakpo. Zijn deze voetballers goed voor minstens één goal, dan ontvang je 4.5 keer je inzet. Opvallend: Zeg je dat Depay niet scoort, dan ontvang je maar 1.06 keer je inzet. Zoveel verwachten ze dus ook weer niet van onze voorhoede. Bij Engeland verwachten ze dat Harry Kane scoort. Indien de Engelse spits het doel treft, dan ontvang je 3.5 keer je inzet.

Spanje wint het EK?

Voorafgaand aan het toernooi golden Frankrijk en Engeland als grote favorieten. Ondanks dat ze beide nog volop in de race zijn, is de grote favoriet Nederland. De voorspellingen zijn duidelijk: Spanje wint het EK. Nederland wordt voor de halve finale nog gezien als de grootste outsider. We zullen zien of onze voetballers vanuit die underdog positie kunnen verrassen. Wij gaan er in ieder geval voor zitten woensdag.