Georges Mikautadze in FIFA 23

Als Ajax er niet in slaagt om Thiago Almada naar Amsterdam te halen, wordt Georges Mikautadze beschouwd als het alternatief. Deze 22-jarige spits is een internationale speler voor Georgië. De Georgiër is momenteel in dienst bij FC Metz in Frankrijk. De verwachte transfersom voor Mikautadze bedraagt ongeveer 10 miljoen euro, en de eerste gesprekken zijn al gevoerd. Maar zit Georges Mikautadze ook in FIFA 23?

Mikautadze, geboren in Lyon, Frankrijk, heeft ook de Georgische nationaliteit dankzij zijn ouders. Hij heeft zestien interlands voor Georgië gespeeld. De jonge aanvaller begon zijn carrière in de jeugdacademie van Olympique Lyonnais voordat hij op vijftienjarige leeftijd naar FC Metz verhuisde.

Zijn debuut voor het eerste team van Metz maakte hij op negentienjarige leeftijd als invaller. Mikautadze werd later verhuurd aan RFC Seraing in België, waar hij zich onderscheidde als topscorer en een cruciale rol speelde in de promotie van de club. In 57 wedstrijden voor Seraing scoorde hij maar liefst 36 keer. Na terugkeer bij Metz kreeg hij eindelijk een plek in het startende elftal en droeg hij eveneens bij aan de recente promotie van de club.

Georges Mikautadze FIFA 23

Georges Mikautadze in Career Mode

In FIFA 23 heeft Mikautadze verschillende interessante opties. In Career Mode is hij een talent met een rating van 72 en een potentieel van 82. Er zit dus voldoende rek in deze jonge speler, echter kunnen we hem niet onder de beste talenten van FIFA 23 scharen. Qua stats is het een all-round dribbler. Zie zijn volledige stats op Sofifa.

Beste Career Mode stats:

  • Agility 83
  • Sprint Speed 79
  • Acceleration 78
  • Dribbling 75

Georges Mikautadze in FIFA 23 Ultimate Team (FUT)

In Ultimate Team heeft hij een reguliere kaart met een rating van 69, maar hij beschikt ook over een Team of the Season-kaart met een rating van 90. Hij heeft in Ligue 2 de sterren van het dak gespeeld met Metz en hoort dus tot de beste spelers van afgelopen seizoen. Onze verwachting is dan ook dat hij in EA FC 24 een hogere rating tegemoet kan zien. Een rating in de buurt van 80 is voor ons niet vergezocht. Zie zijn volledige stats op Futbin.

Afsluitend

Het is duidelijk dat Luka Stojkovic binnenkort naar Feyenoord zal verhuizen, maar hoe verhoudt hij zich tot Georges Mikautadze in FIFA 23? Terwijl Stojkovic niet beschikbaar is in Ultimate Team of Career Mode in FIFA 23, heeft Mikautadze beide opties, wat hem een interessante keuze maakt voor FIFA-spelers. Zijn hoge Team of the Season-kaart maakt hem een aantrekkelijke optie voor Ultimate Team.

Transfermarkt schat de waarde van Mikautadze veel hoger in dan die van Stojkovic, die volgens de site slechts 1,5 miljoen euro waard is. Voor zowel Ajax als FIFA 23-spelers zou Mikautadze een spannende aanwinst kunnen zijn.

Voor meer informatie over de ratings en het talent van Mikautadze, kunt u FMScout raadplegen. In Football Manager 2023 is Mikautadze, in tegenstelling tot Stojkovic, wel opgenomen als speelbaar talent.