Beste FIFA 23 (FUT) Spits (Per Prijsklasse!)

Laten we er niet omheen draaien, bij FIFA 23 zijn de spitsen misschien wel het allerbelangrijkste van je team. Zij maken de doelpunten, en zorgen er dus voor dat je je wedstrijden wint. Maar wie zijn nou de beste FIFA 23 spitsen in Ultimate Team, en welke spits is de beste van FIFA 23? Wij zetten ze voor je op een rijtje; natuurlijk maken we hierin onderscheid in goedkope spitsen en dure spitsen. Zo heb je altijd de beste aanvallers in je FIFA team, ongeacht het aantal FIFA coins.

Beste FIFA 23 Spits FUT

Table of Contents

Kylian Mbappe – Beste Spits (Rare Gold)

Van de gouden, originele kaarten is er duidelijk één spits die alle andere overstijgt. Kylian Mbappé, Tevens de coverboy van FIFA 23 is van alle gouden spitsen verreweg de beste. Met een rating van 91, een enorme sprintsnelheid en 5-star-skills en uitstekende finishing ben je wellicht al overtuigd; maar het is niet zozeer de stats maar hoe hij aanvoelt in-game. Mbappé is duidelijk overpowered; en dat zie je ook terug in zijn prijskaartje. Mbappé kostte altijd rond de 500k, maar is sinds de release op te pikken voor een schamele 200.000 FIFA coins. Nog altijd één van de betere spelers om in je FUT Champions Team te hebben.

Check hier zijn stats op Futbin

Ronaldo R9 – Beste Spits (Trophy Titans)

Ronaldo R9, de speler bekend om zijn fameuze kapsel, maar vooral als de beste spits die Brazilië ooit gekend heeft; en de voetbalfans weten dat je die titel niet zomaar hebt verdiend. In FIFA 23 Ultimate Team heeft Ronaldo – ook wel R9 genoemd, om de verwarring met Cristiano Ronaldo te voorkomen, vijf  versies, van 90 tot 97 beoordeeld. De 97-rated versie van Trophy Titans is één beoordeling hoger dan zijn opvolgende  kaart, en beide behoren absoluut tot de beste spitsen van FIFA 23. De beste FIFA kaart is vooral zo goed omdat alle aanvallende stats hoog in de 90, en hij ook nog eens een dubbele 5-star heeft (Weak foot & skills). Dit maakt Ronaldo R9 een vaste keuze voor de beste FIFA Pro spelers ter wereld.

Cristiano Ronaldo – Beste Spits (TOTS Moments)

In meerdere opzichten is FIFA 23 een end of an era. Niet alleen omdat de naam van de FIFA 23 spellen na dit jaar veranderd na EA Sports FC, maar ook omdat we vermoedelijk voor het laatst een Team of the Season Cristiano Ronaldo gaan meemaken. EA Sports heeft ons niet teleurgesteld, en Ronaldo een 96-rated Moments kaart toegekend. Hij kost – per mei 2023 – zo’n 9 miljoen FIFA Coins. Een hoop geld als je het ons vraagt; want zijn kaart kan eerlijk gezegd niet echt tippen aan de andere spitsen in deze prijsrange. Maar toch; 99 finishing, shot power en composure zorgen ervoor dat hij uit alle hoeken raak schiet. Bovendien is het voor de fans fantastisch om hem in je voorhoede rond te hebben lopen. Dan speelt hij gelijk met betere spelers samen dan bij Al-Nassr.

Rudolf Völler– (World Cup Heroes of Heroes)

Na het uitlichte van meerdere dure spitsen, zullen we ook rekening moeten gaan houden met de FUT spelers die het iets minder breed hebben. Wat ons betreft is Rudolf Völler dan een uitstekende keuze. De World Cup Editie (91) kost ongeveer 170k, en zijn Heroes kaart (89) gaat weg voor nog geen 20k. Over het algemeen lag Völler niet zo goed bij Nederlanders en specifiek bij Rijkaard:

Toch adviseren we beide versies voor spelers met een budget van max 200k voor een spits. H ij heeft maar 3-star skills en is daardoor niet geschikt voor echte skillers, maar zijn finishing is fantastisch en zijn pace is prima. Wel handig om hem te poseren naast een speler die nog iets sneller is en het échte sprintwerk kan oppakken.

Adama Traoré– (Winter Wildcards) -Beste FIFA 23 spits voor onder 50k!

Nog zo’n FIFA 23 spits die zo goedkoop is op te pikken. Voor nog geen 40.000 FIFA Coins heb je namelijk de spits-annex-bodybuilder van Wolverhampton in je team. De Winter Wildcard editie beschikt over 97 pace en 90 strength en dat is eigenlijk alles wat je hoeft te weten. Hij wringt zich puur op fysieke eigenschappen eenvoudig door de verdediging heen. Een dubbele 4-star is overigens ook zeer degelijk. Gebruik wel vooral driven shots dat verfijnde werk is niets voor Adama Traoré met 83 finishing.

Alexander Isak (Fantasy) – Beste FIFA 23 Meta Spits

De oplettende voetbalkijker kent Isak al wat langer, want de Zweedse spits maakte gedurende één seizoen al furore in de Eredvisie bij Willem II, waar snel duidelijk werd dat hij veel te goed was voor onze Nederlandse competitie. Tegenwoordig maakt hij onderdeel uit van Newcastle dat alle verwachtingen overtreft en zich op lijkt te mogen maken voor de Champions League volgend jaar. In FIFA 23 is de Fantasy Card één van de meest geziene kaarten in Division Rivals en FUT Champions. Dit omdat hij enorm all-round is; 97 pace, 95 dribbling en 91 shooting en een daarbij horende 5-star weak foot. Kosten voor deze 92-rated spits? Nog maar zo’n 200k.

Harry Kane (TOTS) – Beste FIFA 23 spits (underrated)

Eén van de absolute sleeper cards is Harry Kane uit TOTS. Targetman-achtige spitsen zijn niet populair in in deze editie, en dat blijkt ook uit de prijs van de topscorer allertijden van Tottenham Hotspurs. Maar 99 finishing, shot power en positioning maakt het strijdplan duidelijk: zorg dat Harry Kane de bal krijgt ergens in de 16, en schieten maar. Natuurlijk is hij ook enorm sterk in de lucht en dat maakt hem vooral geschikt in een 4-3-3 opstelling met snelle vleugelspelers. Hij heeft overigens 3-star skill moves, dus probeer het vooral allemaal niet zo fancy te maken. Prijskaartje? 186k.