FUT Birthday: Team 1 & Icons – FIFA 23

Eerder hebben we natuurlijk het e.e.a. al gecommuniceerd over wat er allemaal bekend was over FIFA, maar nu is de release daadwerkelijk daar. Tijd om meer inzicht te geven in alle onderdelen van Fut Birthday, en wat jullie dit jaar precies kunnen verwachten. Als je het ons vraagt, is dit één van de beste promo’s van het jaar voor de FIFA fanaten.

Fut Birthday

FUT Birthday Icons

Zoals we al hadden gehoopt, maken ook de Icons dit jaar onderdeel uit van de promo. Concreet betekent dit dat enkele bestaande Icons, een upgrade hebben gekregen op één van de twee volgende onderdelen:

  • 5 Star Weak Foot
  • 5 Star Skill moves

Natuurlijk beinvloedt dit de bruikbaarheid en value van de icons enorm. Enkele icons kunnen meteen bestempeld worden als beste spelers van het spel. Hieronder een overzicht van alle Icons en hun stats.

Rivaldo – 93

Rivaldo is normaliter één van de icons die als vrij waardeloos werd bestempeld, en dit had hij vooral te danken aan zijn ‘chocoladebeen’. Zijn originele kaarten (baby, medium en prime) hadden namelijk allemaal een weak foot van 2 stars. Zijn nieuwe kaart in Fut Birthday heeft er 5 en dat maakt hem meteen een zeer gewilde linksbuiten. Bij release is zijn waarde al snel 1.5 miljoen coins gebleken

Rui Costa – 91

De volgende Icon is een stuk betaalbaarder. De oud-aanvallende middenvelder van Portugal is op te pikken voor 150k en brengt 5* skills met zich mee. Rui Costa is vanwege zijn liefdadigheid één van de meest gerespecteerde voetballers allertijden, alleen doen zijn kaarten hem in FIFA niet genoeg eer aan. Ook deze Icon versie met een rating van 91, is eigenlijk nergens écht fantastisch in, maar de prijs-kwaliteit verhouding is dik in orde.

Ian Rush – 92

De Welshman Ian Rush moest het in zijn hoogtijdagen nooit hebben van zijn trucendoos, maar met deze promo weet je genoeg. Ongeveer even duur – of nog iets goedkoper zelfs – dan Rui Costa, heb je hier een alrounder die je waarschijnlijk niet heel veel terug gaat zien in de betere fut teams. Wel een leuke link met Gareth Bale, en een hybrid Wales team!

Ronald Koeman- 92

Toch wel een beetje ons Neerlands trots. De huidige bondscoach had altijd al een fanastisch schot en is in deze versie volledig linksbenig. Met 95 Long Shots is dit voor de Nederlandse Icons echt wel een pareltje. Momenteel gaat hij weg voor iets minder dan 500K coins op zowel de Playstation als de Xbox. Voor een verdediger is hij met 80 pace nét snel genoeg, al voelt hij in-game fantastisch aan. Tijd om weer Nederlandse/Eredivisie teams te bouwen voor Fut champions!

Jairzinho -93

Deze Braziliaan is in tegendeel tot Rivaldo, juist één van de populairste spelers bij Elite FUT spelers. Zijn eerdere kaarten waren in de 88, 90 -en 92 versie razend populair in de voorhode. Jair Ventura Filho (zoals zijn echte naam luidt) heeft nu een 93 rated kaart toegekend gekregen die meteen één van de duurste en beste kaarten in-game is. Aanvalled zijn stats nagenoeg identiek met zijn oudere prime Jairzinho kaart, maar de 5 star weak foot maakt het afmaken van de kansen nog net een stuk makkelijker. Ah goed, het prijskaartje is er ook naar: zo’n 7 miljoen coins.

Eric Cantona – 93

Eric Cantona maakte in het verleden Furore bij Manchester United. De charismatische en gedreven Fransman had eveneens al drie Icon kaarten en heeft ook bij de 14e verjaardag van Ultimate Team een upgrade gekregen. Ook hier geldt, dat zijn kaart in grote lijnen hetzelfde blijft met uitzondering van de 5 * weak Foot. Hij kan uit de voeten als spits en CF, en is natuurlijk een prachtige link met onder andere Mbappe of Girona. De 5 * Skills en Weak Foot brengen zijn prijskaartje wel naar ruim de 3 miljoen.

Lothar Matthaus – 94

Maar liefst de vijde (!) Icon kaart van de Duitse Legende Matthaus, en niet iedereen is daar even blij om. Wel staat buiten kijf dat deze card steengoed is, en eigenlijk de perfect box-to-box speler en verdediger in één is. Hij kan uit de voeten op CM, CDM en CB en heeft met 81 dribbling als laagste stats de ‘Gullit-norm’ behaald. In deze versie volledig tweebenig en 94 acceleration, maakt hem één van de beste verdedigers van FUT 23. Kwaliteit kost wat; 4.2 miljoen.

Coins Nodig voor Fut Birthday spelers?

Fut Birthday Team 1

Natuurlijk zijn er ook weer reguliere spelers op de markt gekomen, naar ons inzicht niet allemaal de moeite waard om uitvoerend te bespreken. Los van de icons heeft dit de promotie toch niet helemaal waargemaakt.Toch lichten wij hier even de beste spelers voor je uit die in dit eerste team zitten.

Joao Felix – 89

De Portugees is tegenwoordig in dienst bij Chelsea en meteen één van de beste spelers van deze actie. Natuurlijk zijn Premier League spelers al veel waard maar de dubbele 5-star maakt dit een meta-waardige kaart. Hij kost 1.5 miljoen en is enorm veelzijdig als CF en Spits. Zijn prijs is nog enigzins gedrukt door zijn med-med workrate. Wel een leuke link met Icon Rui Costa?

Thomas Muller – 91

Bij de redactie van FIFA world is dit toch wel één van de favoriete spelers in ‘real life’. Een ongelooflijk krachtige en bepalende speler voor Bayern Munchen en Die Mansschaft. Bijna comisch dat hij nu 5 star skills heeft, iets waar hij het totaal niet van moet hebben. Enfin, verder is zijn kaart nog geen 70k en daarmee wat ons betreft spotgoedkoop en het oppikken zeker waard.

Benardo Silva -93

Nog een Premier League Speler, en Portugees die vertegenwoordigd is in Team 1. Nu met 5 star weak Foot en uitstekende dribbelstats een interessante speler voor de gamers die de allerbeste CAMs net niet kunnen veroorloven. Bernardo Mota Carvalho de Silva is op te pikken voor 900k; een spotprijs vergeleken zijn daadwerkelijke marktwaarde bij Manchester City.

Conclusie

Naast de bovenstaande spelers zijn o.a. ook nog Marquinhos, Emerson en Chukweze naar voren gekomen in Team 1. Wij zijn enorm enthousiast over de Icons, waarbij toch echt wel enkele pareltjes zitten. De reguliere spelers, mwah, daar hadden we iets meer van gehoopt. Toch is het leuk dat er weer meer spelers op de markt komen met skills en die bezitten over twee uitstekende benen.