Wanneer komt FC 25 uit? Dit is de Release Date!

Nu de zomer is aangebroken en het EK achter ons ligt, kijken we al voorzichtig uit naar de nieuwste FIFA. Elk jaar komt EA Sports met een nieuwe editie van het populairste voetbalspel. Vorig jaar was het eerste jaar waarin de titel ‘FC’ werd gedragen in plaats van FIFA. Maar wanneer komt FC 25 precies uit? Voor welke consoles en waar kun je het allemaal spelen? Wij zochten het voor je uit.

FC 25 Release Date.

Release Date FC 25

De FIFA spellen komen elk jaar ongeveer rond dezelfde tijd uit. Meestal is dit enkele weken na de aftrap van de Europese voetbalcompetities. Vorig jaar kwam FC 24 uit op 22 september. De afgelopen jaren zagen de release dates er zo uit:

Versie Releasedatum
FIFA 20 27 september 2019
FIFA 21 9 oktober 2020
FIFA 22 1 oktober 2021
FIFA 23 30 september 2022
FC 24 29 september 2023

Wat we ook weten, is dat FIFA altijd uitkomt op vrijdagavond. De release date van FC 25 is hoogstwaarschijnlijk 27 september 2025. Het spel is dan beschikbaar voor de Playstation, Xbox en PC. Waarschijnlijk volgt de release van de Nintendo Switch later. Tot dusver zijn er geen signalen dat FC 25 niet beschikbaar is op de oude generatie consoles. Dus ook Xbox One en Playstation 4 spelers kunnen FC 25 spelen.

Early Access FC 25

De afgelopen jaren maakt EA Sports het mogelijk om Early Access te krijgen. Dit is vooral interessant voor Ultimate Team. Je kunt dan enkele dagen van te voren al aan je team sleutelen en goed voorbereid FUT Champions in. Je kunt op twee manieren toegang krijgen tot de early access van FC 25:

  • Pre-order FC 25. Je kunt het spel vooraf reseveren. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij bol.com, of direct via de Playstation of Xbox Store.
  • EA-play Pro: Het lidmaatschap van EA sports kost 16.99 per maand en biedt talloze voordelen m.b.t. EA games. Waaronder early access tot FC 25 en Ultimate Team. Ook krijg je veel spellen gratis.

De Early Access is één week voor de officiële release date. De echte fanatiekelingen kunnen FC 25 dus al spelen vanaf 20 september 2025.

Wat is er nieuw?

Wij hebben ons wensenlijstje voor FC 25 career mode al klaar staan. Ook in Ultimate Team verwachten we weer verschillende toevoegingen. Eén van de grootste FIFA youtubers NepentheZ maakte een video over de recente leaks en updates. Deze video check je hier: