Transferlijst Tips voor OSM (Online Soccer Manager)

We delen waardevolle tips en strategieën om optimaal gebruik te maken van de transferlijst in OSM (Online Soccer Manager). Of je nu een doorgewinterde manager bent of net begint, deze gids helpt je bij het beheren van je team en het maximaliseren van je succes op de transfermarkt.

Eerder schreven we al over OSM Tacktieken!

Het Gebruik van de Transferlijst in OSM

In tegenstelling tot het echte voetbal, waar de transfermarkt alleen geopend is tijdens de zomer- en winterperiodes, kun je in OSM het hele seizoen door spelers kopen en verkopen. Het beheren van de transferlijst is essentieel voor het financieren van nieuwe aankopen en het verbeteren van je team.

Transferlijst in OSM

Spelers Verkopen

De eerste stap bij het gebruik van de transferlijst is het identificeren van welke spelers je het beste kunt verkopen. Hier zijn enkele richtlijnen:

  • Begin met het verkopen van je zwakste spelers als je net bij een club begint. Zet ze op de transferlijst door op ‘verkoop’ achter hun naam te klikken en stel een redelijke prijs in.
  • Je kunt maximaal vier spelers tegelijk op de transferlijst plaatsen, dus probeer altijd vier zwakkere spelers op de lijst te hebben totdat ze zijn verkocht.
  • Bepaal de verkoopprijs op basis van de speler’s huidige waarde. Spelers die minder dan één miljoen waard zijn, kunnen meestal worden verkocht voor 2,5 keer hun oorspronkelijke waarde.

Aankoopstrategieën

Naast het verkopen van spelers, is het belangrijk om te weten welke spelers je moet kopen en voor welke prijs. Hier zijn enkele tips:

  • Probeer actief te zijn op de transfermarkt en zoek naar spelers die onder hun waarde of voor een goede deal op de lijst staan. Dit stelt je in staat om ze met winst door te verkopen.
  • Richt je op jonge spelers (ongeveer tussen de 20 en 25 jaar oud) met een redelijke positierating (75-89) als je van plan bent om ze te trainen.
  • Genoeg jonge spelers?,Overweeg om een wat oudere speler (rond de 30 jaar) te kopen met een hoge positierating (90 of hoger).
  • Gebruik de sorteeropties op de transferlijst om spelers te vinden die aan je criteria voldoen, zoals leeftijd en positie.

Prijsstelling op de Transferlijst

Het bepalen van de juiste verkoopprijs is cruciaal. Hier zijn enkele richtlijnen op basis van de waarde van de speler:

  • Spelers met een waarde van minder dan één miljoen kunnen meestal worden verkocht voor 2,5 keer hun oorspronkelijke waarde.
  • Spelers met een waarde tussen 1 en 3 miljoen kunnen aan het begin van het seizoen worden verkocht voor 2 keer hun waarde. Als ze niet verkopen, verlaag dan geleidelijk de prijs. Zo
  • Spelers met een waarde tussen 4 en 7 miljoen kunnen worden verkocht voor 2,0 keer hun waarde minus 1-2 miljoen.
  • Spelers met een waarde tussen 10 en 15 miljoen kunnen op de lijst worden gezet voor maximaal 15 miljoen. Dit is het maximale bedrag dat de ‘engine’ kan uitgeven.
  • Spelers die duurder zijn dan 15 miljoen kunnen voor hun waarde op de lijst worden gezet, maar je moet wachten tot een andere manager in jouw competitie de speler koopt.

Dagelijkse Prijsverlaging

Houd er rekening mee dat spelers op de transferlijst dagelijks twee keer in prijs worden verlaagd. Meestal met ongeveer 0,97 keer hun huidige waarde. Zorg ervoor dat je je prijzen aanpast.

Actief Beheer van de Transferlijst in OSM

Om een succesvol team op te bouwen, is het cruciaal om actief te zijn op de transferlijst. Hier zijn enkele aanvullende tips:

  • Wees alert op spelers die onder hun waarde op de lijst staan en koop ze direct om ze later met winst te verkopen.
  • Probeer altijd 3-4 spelers op de lijst te hebben om je winst te maximaliseren.
  • Vergeet niet dat je spelers ook kunt scouten in andere competities als je een seizoenskaart hebt, wat handig kan zijn als er geen goede spelers beschikbaar zijn op de transferlijst.

Door deze transferlijst tips te volgen, kun je je team verbeteren en succesvol zijn in OSM. Blijf actief, maak slimme deals en bouw een winnend team op!

Deze tips zijn geinspireerd door het werk van OSM-Hulp