Beste EA FC 24 Icons – Ultimate Team

Een hoogtepunt van elke FIFA-editie zijn toch wel de icons. De beste iconen en voetballegendes uit het verleden krijgen een kaart toebedeeld. Dit jaar zijn er in EA Sports FC 24 meer icons dan ooit. Maar wie zijn eigenlijk de beste EA FC 24 Icons? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Tip: Wist je dat Icons dit jaar extra meetellen voor Chemistry? Lees even ons artikel over teamgeest.

We kunnen ons overigens goed voorstellen dat je niet al deze spelers kunt veroorloven. Al je dromen verwezenlijken?


Ruud Gullit - Beste icon in EA FC 24

Beste Goedkope FIFA ICONS

Gattuso (86): 100k

Gattuso kletste altijd met twee benen in de strijd. De Italiaanse stofzuiger met zijn hart op de tong is tegenwoordig coach van Olympique Marseille. Toch is Gattuso ook als speler van AC Milan zeker niet vergeten en heeft hij voor het eerst in EA FC 24 een Icons card.

Met de PlayStyles Relentless maakt hij eenvoudig de wedstrijd vol en verder beschikt hij over uitstekende verdedigende kwaliteiten. Toegegeven, er zijn betere Icons maar voor 100k heb je een heel degelijke cvm.

Paul Scholes: 120k

Scholes wordt door de echte voetballiefhebbers gewaardeerd. De simpliciteit waarmij hij ballen over 40 meter passte, maar ook hoe hij het spel kon verdelen hebben weinig spelers hem sindsdien na kunnen doen. Niet voor niets werd Scholes ooit door Ronaldo bestempeld als beste ploeggenoot.

Hij was geen flashy speler en dat is hij in EA FC 24 ook niet. Maar door zijn PlayStyles (6!) waaronder Incisive Pass als Playstyle Plus, is het een zeer bruikbare kaart. Passing stats in de 90 en een weak-foot van 4 sterren maken hem een prima spelverdeler. Voor CAM vinden wij hem te traag, gebruik Scholes op het centrale middenveld.

Luiz Hernandez: 200k

We maken een flinke sprong in prijs naar een schamele 200k. Luiz Hernandez, de Icon met een rating van 86 is een mooie spits om op te pikken. Volgens JD Gaming is Hernandez één van de beste spitsen voor zijn prijs, en wij sluiten ons daar bij aan. Hernandez is veelzijdig, snel genoeg en heeft de first-touch playstyle plus waardoor hij ook een uitstekend aanspeelpunt is.

Beste Icons voor de middenklasse – 200k – 500k

Pires (87) – 210k

Pires was een speler die ook in FIFA 23 een grote rol vertolkte. De Fransman die als linksmidden, rechtsmidden, cam én LW uit de voeten kan. Wij vinden Pires enorm sterk aan de bal en zijn finesse shot is ongekend. Hierdoor verdeelt hij het spel maar kan hij ook kansen afmaken. Wat ons betreft speel je Pires het beste op de CAM positie.

Vidic – 370k

Vidic is de medogenloze verdediger uit Servië die niet in dit lijstje kan ontbreken. Een ijzersterke verdediger van 1.90m met 91 strength. Eén van de betere CV’s om te hebben en bijvoorbeeld een fantastisch duo met Virgil van Dijk. Natuurlijk beschikt Nemanja Vidic ook over de Power Tackle. Meer inspiratie nodig voor de verdediging?

Zanetti – 400k

Zanetti is echt ongelooflijk underrated in EA FC 24. Waarschijnlijk één van de beste Icons in de game, maar niet op de rechtsback positie. Zanetti was als voetballer altijd veelzijdig, en kan in FC 24 ook als CM uit de voeten. In deze rol excelleert de Argentijn dan ook mede vanwege zijn intercept playstyles. Heb je 400k liggen, koop hem dan. Zo niet? Denk dan eens na over FC 24 Coins kopen.

Beste Dure Icons in EA FC 24 (500k+)

We zijn aangekomen bij de creme a la creme van de voetballers. De Icons met de hoogste ratings, en enkele van de beste spelers in-game. Maar welke spelers zijn het in de huidige meta eigenlijk echt waard? Wij hebben ze hier voor je beschreven.

Ronaldo R9 – 9 Miljoen coins

Ja we beginnen gewoon bij de legend Ronaldo, voor een kleine 9 miljoen coins kun je hem oppikken en dat maakt hem één van de allerduurste spelers in-game. Ter beeldvorming, dat is in de huidige koers zo’n 1400 euro. Maar goed dan heb je ook de beste spits in game. Razendsnel, klinisch in het afmaken en extreem beweeglijk. Als kers op de taart, een dubbele 5-star. Deze man moet je hebben.

Ronaldinho5M

Deze naam zal ook niet echt als een verrassing komen. De Braziliaanse speler heeft de het voetbalhart van menig fan gewonnen door zijn briljante skills en nonchalante houding. Ronaldinho kost ‘slechts’ 5 miljoen coins en is de beste dribbelaar in-game. Wat ons betreft de leukste speler om in je team te hebben. Laat de trickster skill moves maar beginnen.

Ruud Gullit – 7M

We kunnen natuurlijk niet anders dan afsluiten met een Nederlander. Ruud Gullit is misschien op FIFA nog bekender dan in het echte leven, en dat vanwege zijn veelzijdigheid. Gullit is de ultieme box-to-box middenvelder die kracht heeft, kan schieten, kan passen en kan verdedigen. Daardoor al jaren meta in het spel, en dat is ook in EA Sports FC 24 niet anders. Je ziet het terug in zijn prijskaartje.