Beste Career Mode Teams FIFA 23

De liefhebbers die graag career mode spelen hebben dit seizoen niet te klagen. Toegegeven, er is niet heel veel veranderd aan deze gamemodus, maar de gameplay is fijn, er er zijn genoeg teams en talenten om te ontwikkelen. Benieuwd welke Career Mode teams het beste en leukst zijn? We got you.

Beste Career Mode Teams FIFA 23

Table of Contents

Career Mode Teams: Ajax

  • Algemene Beoordeling: 78
  • Budget: 31 miljoen.
  • Onze Rating: 3/5

We kunnen natuurlijk niet anders dan beginnen met Nederlandse, Eredivisie Teams in Career Mode. Ajax staat bekend om zijn hoogtijdagen in de jaren 90, maar is ook in de afgelopen tien jaar het meest kampioen geworden van de Eredivise. Dit komt deels door de interessante combinatie tussen talenten en de veteranen zoals Tadic en Steven Berghuis.

In FIFA 23 is Ajax ook erg leuk om mee te spelen, we adviseren je om een team te bouwen om Edson Alvarez, Kudus, Timber en Wijndal.  

Spelers zoals Daley Blind, Davy Klaassen en Tadic kun je beter afscheid van nemen als je je wilt richten op de toekomst. Het team kent verder niet heel veel diepte, waardoor je voorzichtig moet zijn met het verkopen en verhuren van spelers. Als het aankomt op loans dan heb je Naci Unuvar, Mohamed Daramy en Salah-Eddine. Alleen Unuvar heeft van deze spelers een potential van 85+.

Career Mode Teams: Feyenoord

  • Algemene Beoordeling: 77
  • Budget: 15 miljoen
  • Onze Rating 4/5

Wel vaker worden de clubs Ajax en Feyenoord in één adem genoemd.  De van oudsher grootste concurrenten in de Eredivisie zien vaak de Klassieker als wedstrijd van het jaar. Feyenoord maakt in 2023 een uitstekend seizoen door en dat betekent dat is goed nieuws voor de Rotterdammers. Ook in FIFA heeft Feyenoord een uitstekende jonge ploeg. Talenten als Bijlow, Geertruida, maar ook Kokcu en Paixao kunnen flink doorgroeien.

De potentie van Geertruida rijkt tot 86, die van Quinten Timber tot 85. Wij adviseren vooral afscheid te nemen van de vleugelspelers Idrissi en Jahanbaksh en daar jongere spelers voor terug te halen. Is Larssen van AZ niet wat? Gimenez tikt de 84 aan en vergeet niet dat deze potentials overtroffen kunne worden. Eén nadeel van Feyenoord in career mode? Het beperkte budget van 15 miljoen. Je zult dus spaarzaam om moeten gaan met je geld.

Career Mode Teams: PSV

  • Algemene beoordeling: 76
  • Budget: 26 miljoen
  • Onze rating: 5/5

Met de Eindhovenaren sluiten we de traditionele top-3 af. PSV kent veel jonge talenten, maar één springt er echt uit: Xavi Simons. De frivole middenvelder annex aanvaller wordt natuurlijk gehuurd van PSG, maar je kunt er in career mode alles aan doen om hem voor PSV te behouden. Xavi Simons heeft namelijk een minimale potentie van 88!

Toch is het niet een one-man-show. De potentie van spelers als Guti, Sangaré en Bakayoko reikt eveneens ver in de 80.

Wij adviseren om voor te sorteren op een vervanger voor Luuk de Jong, en om een centrale verdediger aan te schaffen met leiderschapskwaliteiten. Verder is het verstandig om Branthwaite veel speelminuten te gunnen. Zijn 84+ potentie en five-star weak foot maken hem één van de grootste talenten van PSV.

Afscheid nemen van Mwene, El Ghazi en Thorgan Hazard lijkt logisch. Misschien Justin Kluivert naar de Brabantse Lichtstad halen?

Manchester United

  • Algemene Beoordeling: 82
  • Budget: 204 miljoen
  • Onze Rating: 4/5

Normaalgesproken zijn we niet zo’n fan van career modesmet wereldteams. Het winnen van een Champions League met Manchester United voelt toch iets minder euforisch dan als je de prijs pakt met RKC Waalwijk, en je Michiel Kramer die trofee op ziet tillen.

Sinds Erik ten Hag met de scepter zwaait op Old Traffort, lijkt de weg van de Mancunians weer naar boven ingeslagen. Man U is van oudsher één van de beste clubs ter wereld, maar heeft enkele povere jaren achter de rug.

Daarom is het super om in FIFA 23 aan de slag te gaan met de selectie van Erik Ten Hag en een team te bouwen dat zich kan meten aan de sterspelers van bijvoorbeeld Manchester City en Real Madrid. Gun je Wout Weghorst nog speelminuten of mij hij terug naar Besiktas, geef je Malacia de voorkeur boven Luuk Shaw, en hoe ver ben je bereid te gaan om Marcus Rashford voor je te behouden?

Je hebt als coach van Manchester United een enorm ruim budget, met die 200 miljoen kun je o.a. op zoek gaan naar een vervangen voor Donny van de Beek, McTominay, Fred en Eriksen. Wij vinden dit middenveld toch iets te min. Vergeet verder niet een keeper klaar te stomen die op den duur De Gea kan vervangen. Marcos Rashford, Antony maar ook de 17-jarige Kobbie Mainoo kennen een enorme potential. Je hoeft je geld dus niet stuk te slaan aan de spelers zoals Frenkie de Jong of Mbappé.

Wrexham AFC

  • Beoordeling: 64
  • Budget: 2.5 miljoen
  • Onze rating: 5/5

Wrexham AFC is de op twee na oudste voetbalclub ter wereld, maar heeft niet per se zijn faam daaraan te danken. De club is namelijk overgenomen door Hollywood sterren  en nieuwe voetbalclubeigenaren Ryan Reynolds en Rob McElhenney en sindsdien bezig aan een opmars in de lagere regionen van het Engelse voetbal. Kun jij deze saga een goed vervolg geven?

Wij vinden deze uitdaging misschien wel de mooiste in FIFA 23, mede omdat je het moet doen met een beperkt budget van een slordige 2.5 miljoen en een selectie waar het talent nou niet écht van afspat. Ben Foster is de keeper, aanvoerder en beste speler van Wrexham AFC in Career Mode, maar is ondertussen al 39 jaar. Verder overstijgt alleen de 19-jarige CB Max Cleworth 70+ potentie, en dus zul je creatief moeten zijn om je team klaar te stomen voor de premier league.

Tip: Shop eens rond in het rechterrijtje van de Eredivise, of kijk of je spelers kunt lenen van clubs als Ajax, PSV of Feyenoord.

AFC Richmond (Career)

  • Beoordeling: 78
  • Budget: 25 miljoen
  • Onze rating: 4/5

Bijzonder dat je in FIFA ook met een fantasy team kunt spelen. AFC Richmond is het team van de coach en gelijknamige serie Ted Lasso. De Amerikaan komt als American Football Team terecht in de Engelse voetbalpiramide en probeert daar met een hoop sensatie een succes te maken van de lokale voetbalclub.

Wil je met AFC Richmond spelen, dan kun je zelf bepalen welk team je hiervoor opoffert. Ook de trainer Ted Lasso is daadwerkelijk te selecteren als je kiest voor ‘Play as a real manager’! De spelers van AFC Richmond zijn overigens behoorlijk goed, en enigszins vergelijkbaar met het niveau van AFC Ajax. Ze kunnen dus prima mee in de Premier League.

Voor de fans die de serie Ted Lasso hebben gekeken is het natuurlijk prachtig om dit na te bootsen. Ga jij aan de haal met de Premier League trofee?