FIFA 23 Nintendo Switch

Natuurlijk is FIFA 23 te spelen op de grootste consoles: De Playstation 4, Playstation 5 en de Xbox Series X | Xbox Series S en de oud-vertrouwde Xbox One. Daarmee blijft FIFA 23 op de Nintendo Switch onderbelicht. Onder de Switch heet deze FIFA 23: Legacy Edition. Wij reviewen deze game voor jullie, geven info over de release date en waar je hem kunt kopen.

FIFA 23 Nintendo Switch

Release Date FIFA 23 Nintendo Switch

FIFA 23 is voor de Nintendo Switch op dezelfde datum uitgekomen als voor de Playstation, Xbox en PC. De release date is 30 september 2022. We verwachten dat ook de volgende edities zoals EA sports FC uit zullen komen op de Nintendo Switch

FIFA 23 Nintendo Switch Gratis

Sinds eind maart 2023 is deze versie van FIFA gratis beschikbaar gemaakt voor de spelers. Dit betekent dat alle Nintendo Switch bezitters, het spel gratis kunnen downloaden van 23 maart tot 29 maart. Dat is toch wel heel fijn voor de voetbalfanaten onder ons. Na deze periode zul je er vermoedelijk weer moeten betalen.

Review

Een gegeven paard moet je niet in de bek kijken, en dat geldt ook voor de gratis FIFA 23 Legacy Edition. Een spel dat prima wegspeelt op de Nintendo DS, en wat vertrouwd aanvoelt. Misschien iets te vertrouwd, want de versie is legacy omdat het de afgelopen jaren geen nieuwe features of game modes heeft ontvangen. Het is dus echt oude wijn in nieuwe dozen, in de zin dat het wel de laatste player updates kent. FIFA 23 is op de Switch identiek aan FIFA 20, FIFA 21 en FIFA 22.

De gameplay is verder prima, en wij hebben ons uitstekend vermaakt met het spelen van het spel. Het kan niet helemaal tippen aan de volledig ondersteunde versies op de PS5 en Xbox Series X |S maar voor een gratis spel is het uitstekend. 

Wist je overigens dat je ook prima ultimate team kunt spelen op de Nintendo Switch? Zo kunnen alle FUT fans ook met een draagbare console uit de voeten. Wij vonden deze YouTube Video ook wel de moeite waard om te kijken:

Gamemodes FIFA 23 (Switch)

FIFA 23 Legacy Edition bevat een iets beperkter aanbod dan het reguliere spel, en heeft bijvoorbeeld geen Volta. De volgende gamesmodes zijn wel opgenomen voor de Nintendo Switch:

  • Aftrap
  • Carrière
  • Toernooien (eigen toernooien, officiele toernooien en de International Dames Cup
  • Skill Games
  • Online Seasons
  • Vriendschappelijke Wedstrijden
  • Local Seasons (Lokale seizoenen)

Er is dus voor ieder wat wils; en als je je kunt vinden in de gameplay dan zul je hier toch heel wat uurtjes vermaak aan hebben. Het lijkt erop dat de player base niet groot genoeg is voor EA Sports om verdere ontwikkeling van het spel te prioriteren. Voor EA Sports FC zal het spel waarschijnlijk dan ook identiek zijn.

Downloaden FIFA 23 Nintendo Switch

Overtuigd om het spel te proberen? FIFA 23 Legacy Edition kost 20 euro. Je kunt deze hier downloaden: https://www.nintendo.com/store/products/ea-sports-fifa-23-nintendo-switch-legacy-edition-switch/