FIFA 23 FUT Birthday: Release Date & Leaks

We staan aan de vooravond van één van de meest geanticipeerde promo’s van elke FIFA uitvoering: FUT Birthday. Deze promotie viert de verjaardag van Ultimate Team, dat in 2009 werd gelanceerd en ondertussen dus maar liefst 14 jaar lang bestaat.

De spelmodus komt uit voor de Xbox, Playstation en PC. Voor de gameconsoles geldt dit natuurlijk voor zowel de old-gen als de new-gen consoles.

Fut Birthday FIFA 23

Wat is FUT Birthdays?

Vaak wordt de verjaardag van Ultimate Team gebruikt om speciale kaarten op de markt te brengen. Deze kunnen worden gepackt, via de objectives worden vrijgespeeld of behaald worden via SBC’s. Vaak zijn deze kaarten speciaal in de zin dat ze spelers meer skill-moves toewijzen of kaarten vrijkomen op andere posities dan hun origineel.

Wanneer begint Fut Birthdays?

De eerste teasers zijn uitgekomen op 20 maart 2023. Dit voorproefje maakt duidelijk dat iedereen de komende weken op verschillende manieren aan rewards komen. We verwachten de volledige lancering in het opvolgende weekend. Vermoedelijk vrijdag, de 24ste.

Wat zijn FUT Birthday Tokens en wat kan ik ermee?

In deze periode zijn 30 FUT Birthday tokens vrijgegeven. Deze tokens zijn te behalen op verschillende manieren, waaronder het doen van objectives (First Owner Fiesta, Silver Stars & Campaign Objectives ) en Squad Building Challenges, het voltooien van moments of het unlocken van de bonus tokens via de store. Wellicht dat je hier munten zou verwachten in de vorm van tokens, maar dit zijn de spelers die zijn gelanceerd op 20 maart, waaronder Tae Suk Lee, Tomas Gomez, Jan Jurcec en Brian Maher. Al deze spelers hebben een rating van 61. Hoe meer je van deze spelers dus verzameld, hoe meer rewards je hiervoor ontvangt. Naar ons inzien zijn deze beloningen doorgaans het nastreven meer dan waard!

Je kunt de tokens vervolgens gebruiken voor de volgende rewards (tot dusver bekend):

  • 10 tokens: Een pack van 85×10 (10 spelers met 85 rating)
  • 3 Tokens: FUT Birthday Pack.

Natuurlijk kun je met deze FUT Birthday packs de spelers vrij spelen die horen bij deze promotie. Tot dusver is het nog niet bekend welke spelers er allemaal inzitten, en of icons en heroes onderdeel zijn van de promotie. Wel worden de volgende namen veel benoemd:

  • Cristiano Ronaldo
  • Frenkie de Jong
  • Neymar
  • Kylian Mbappe

Deze spelers zijn vermoedelijk kort na de release in de packs te vinden. De FUT Birthday Packs zijn untradeable. Liever spelers kopen op de marktplaats? Kijk dan even bij onze tips over het geld verdienen op de transfermarkt.

Op de hoogte blijven van de laatste speler releases? Dat kan bij Futbin. Natuurlijk zullen ook wij dit artikel updaten zodra er meer bekend is over FIFA 23 FUT Birthday