Beter worden in FIFA 23: de beste manier om meer FIFA-wedstrijden te winnen

FIFA 23 is de laatste versie van de EA Sports-videogameserie, uitgebracht in 2022. Zoals bij elke nieuwe versie zijn er enkele veranderingen, al zijn deze redelijk subtiel. Toch verandert er elk jaar een hoop op het gebied van tactiek en techniek en hoe je de beste speler wordt. Hieronder geven wij een aantal tips om een betere speler te worden. Liever gratis coins dan beter worden in FIFA? Lees dit dan even.

Beter in FIFA

Train aandachtig

Het belangrijkste als het gaat om het verbeteren van je vaardigheden in FIFA 23 is oefening. Je kunt niet verwachten dat je het spel van de ene op de andere dag onder de knie hebt – het kost tijd en toewijding om je vaardigheden te ontwikkelen. De beste manier om te oefenen is door online tegen andere gamers te spelen. Offline raden we minder aan, omdat de AI van FIFA heel anders speelt en een andere aanpak vereist dan het spelen tegen echte spelers.

De grootste tips die wij hebben om beter te worden in FIFA is:

Ga elke wedstrijd in met een paar aandachtspunten bijvoorbeeld:

  • De focus te leggen op het minder balverlies lijden.
  • Het effectiever inzetten van skillmoves.
  • Het maximale halen uit spelopvattingen.

Zo kun je de nadruk leggen op verschillende spelopvattingen, strategieën en technieken die je wedstrijd kunnen beïnvloeden.

FIFA Tutorials & Videos

Er zijn – Op Youtube –  veel online tutorials beschikbaar met diepgaande tips over FIFA 23. Het bekijken van video’s van professionele spelers of doorgewinterde veteranen kan ook nuttig zijn omdat ze onschatbare kennis bieden over hoe bepaalde bewegingen moeten worden uitgevoerd voor maximaal succes. Kijk eens bij deze Youtubers mee hoe ze aanvallen opzetten, hun vrije trappen nemen en welke opstellingen ze gebruiken. Hier zit bij de beste spelers altijd een gedachte achter!

Leer en anticipeer op je tegenstander

FIFA heeft een enorm groot mentaal element, en lijkt soms zelfs een beetje op schaken. Tijdens het spelen kun je vaak al bepaalde patronen ontdekken. Wat doet de speler als hij de bal krijgt in je strafschopgebied? Schiet hij snel, of speelt hij liever rond? Welke kant draait hij op, gaat hij liever voor de hoge of lage steekbal?

Het lijkt heel overdreven, maar de beste FIFA spelers registreren dit en anticiperen vervolgens. Ook in aanvallend aspect kan dit je vooruit helpen; heel veel spelers dekken bijvoorbeeld altijd alleen maar de kant af vanwaar het schot kan komen, draai dus eens de andere kant uit!

Het is ook veel gemakkelijker om ze te verdedigen, omdat de kans groot is dat ze elke keer dat ze een doelpoging aanvallen of verdedigen dezelfde weg afleggen. Daarnaast kan je op basis van het team dat ze hebben een idee krijgen over de spelopvatting. Veel skillers? Pas dan op dat je niet het bos wordt ingestuurd en blijf wat meer hangen. Hebben ze veel snelle spelers, wees dan voorzichtig voor de counteraanval.

Beheers Team Chemie (Team Chemistry FIFA 23)

De teamgeest speelt een essentiële rol als het gaat om succes in FIFA 23: met goede individuele spelers kun je niet per se winnen als die spelers niet goed samenwerken als eenheid op het veld! Dit hebbe nze in FIFA nagebootst met ‘Chemistry’. Om ervoor te zorgen dat deze teamgeest goed blijft, moeten spelers op hun gewenste positie spelen en een link hebben met andere spelers aan de hand van hun afkomst of de competitie waarin ze actief zijn. Voorheen was de maximale chemistry altijd 100, maar in FIFA 23 worden andere rekenregels gebruikt en is het maximum 33.

FIFA Free Kicks & Corners (Vrije Trappen en corners)

FIFA 23 biedt veel manieren om doelpunten te maken, zoals hoekschoppen en vrije trappen. Als je het doelpuntenpotentieel van een wedstrijd wilt maximaliseren, is het essentieel dat je weet hoe je deze kansen het beste kunt benutten! Hoewel het makkelijk genoeg is om schoten zonder nadenken op doel te schieten (wat soms werkt!), kan het gebruik van slimme loopacties direct leiden tot een onverwacht doelpunt, als je het goed doet. Evenzo kan weten waar je vrije trappen precies moet nemen (in tegenstelling tot willekeurig op doel schieten) het verschil betekenen tussen een late gelijkmaker en een ongelukkige nederlaag – het beheersen van vrije trappen loont op de korte en lange termijn! Per FIFA verschilt de beste manier om deze spelopvattingen te nemen, we raden je aan om dit filmpje even te bekijken:

Blijf op de hoogte van de FIFA Pitch Notes!

Het valt wellicht niet altijd op, maar de FIFA spellen worden elk jaar meerdere keren geüpdatet. Ook in de gameplay wordt er e.e.a. aangepast, waarmee ze proberen de spelerservaring te verbeteren. Bij de release zie je soms dat sommige tactieken overpowered zijn. Zo kon je in FIFA 22 bijna altijd scoren als je de bal omhoog lobte voordat je een voorzet gaf. Zie dit artikel om een voorbeeld te krijgen van de FIFA Pitch Notes

Conclusie

Natuurlijk blijft het beter worden in FIFA vooral een kwestie van oefenen, toch kun je door je te focussen op de bovenstaande tips, snel meer wedstrijden winnen. Blijf dus niet aanmodderen maar speel bewust, en kijk of het effect sorteert! Zo niet, dan heeft de kwaliteit ook nog altijd invloed op het winnen van je wedstrijden. Daarvoor extra coins nodig? Kijk dan even hier: