Beste Nederlandse Spelers en Icons in FUT – FIFA 23

De prestaties van het Nederlandse Elftal is de afgelopen jaren niet echt om over naar huis te schrijven. Toch mogen we niet klagen met de verschillende grote voetballers die we hebben rondlopen zoals Virgil van Dijk, Frenkie de Jong en Cody Gakpo. Ook het team van EA erkent hun kwaliteiten en beoordeelt veel Nederlandse spelers met alleraardige ratings. Dan zijn er natuurlijk ook nog Icons, iconen die ondanks dat ze gestopt zijn met voetbal, een dusdanige status hebben opgebouwd dat FIFA ze heeft meegenomen in het spel. Wordt het dan toch tijd om in Weekend League aan te treden met een Nederlands Team? Hieronder lichten we de FIFA 23 beste Nederlandse Spelers uit

Virgil van Dijk (90 – 96)

We kunnen natuurlijk niet anders dan beginnen bij onze aanvoerder. De oud-speler van onder andere FC Groningen en Celtic, maakt al jaren furore bij Liverpool en heeft daar onder andere de Champions League en nationale competitie gewonnen. Met een rating van 90 – voor zijn standaardkaart – is hij de hoogst beoordeelde, actieve Nederlandse speler in FUT. IJzersterk, behoorlijk snel en een allerzins prima pass en goede dribbel. Tackelen kan hij natuurlijk als geen ander. Voor de reguliere uitvoering leg je al snel zo’n 70.000 FIFA coins neer. De Van Dijk TOTY versie (96) gaat voor meer dan 1,5 miljoen coins over de balie. Dan heb je ook wel meteen één van de beste verdedigers in het spel.

Van Dijk FIFA 23
Van Dijk in FIFA 23

Frenkie de Jong (87 -90)

Een speler die in zijn tijd bij Ajax éen van de grootste talenten was van het afgelopen decennium. Met speels gemak draait hij weg bij zijn tegenstanders, versnelt hij of verlegt hij het spel. Ondertussen al weer enkele jaren basisspeler bij FC Barcelona; echter heeft dat elftal zijn draai sinds de intrede van Frenkie niet echt gevonden. Bij het Nederlands Elftal blijft Frenkie één van de eerste namen op het wedstrijdformulier. Een ongelooflijk complete middenvelder, die balvast is, snelheid heeft en over een goede pass bezit. Ook in FIFA wordt hij daarom omarmd. Duur is hij niet, voor zo’n 20.000 fifa munten heb je al zijn normale versie. Liever zijn 90-rated World-Cup card? Dan betaal je al gauw het twintigvoudige.

Ruud Gullit (90-94)

Ondanks dat Ruud Gullit niet de hoogste rating heeft van alle Nederlandse Icons, is het wel de duurste, Nederlandse speler in heel FIFA. De 94 uitvoering gaat weg voor maar liefst 9 miljoen coins. Alleen de 96 versie van Ronaldinho en de 97 versie van Mbappé hebben een hoger prijskaartje. Dit komt doordat Ruud Gullit ongelooflijk compleet is. Five-star weak foot, en vrijwel alle skills in de 90. Zwakste eigenschap? De staande tackle met scoort 79 punten. Vanwege deze veelzijdigheid zien we Gullit het meest terug op het middenveld, maar je kunt hem ook als CF of zelf als spits posteren. Ook in het echte leven Gullit verschillende posities bekleed, van de verdediging tot de aanval.

Dirk Kuyt (88)

Misschien niet een speler die je in deze lijst had verwacht, maar Kuyt heeft natuurlijk een glansrijke carrière gekend. Groot geworden bij FC Utrecht, de verwachting overtroffen bij Feyenoord en ook bij Liverpool meerdere seizoenen een onmisbare basiskracht. Geen speler opviel vanwege zijn fijne motoriek of lichtvoetigheid, maar meer vanwege zijn werkethos en het maken van vuile meters. De 88-Heroes card van Dirk Kuijt is een ode aan precies dat. De oud-trainer van Ado Den Haag heeft op FIFA 23 een stamina van 91, maar ook 88 short passing en een hard schot in huis. Ook is hij bekroond met maar liefst 87 snelheid, wellicht hoger dan wij als FIFA World hem zouden hebben toebedeeld. Afijn, Mr. Duracell belichaamt ‘Box-to-box’ en kan zelfs worden beschouwd als een goedkoop alternatief voor Gullit. Voor iets meer dan 200.000 is hij al voor jou.  

Johan Cruyff (89-94)

De grootste voetballegende die Nederland ooit heeft gekend mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. De siervolle oud-spits van onder andere Ajax was befaamd om zijn prachtige dribbel en het neusje voor de goal. Net 1.78 lang en geen krachtpatser, maar dit compenseerde hij met een verfijnde techniek waar jaren later nog over wordt gesproken. De Europa League 1 winnaar is ook in FIFA 23 één van de beste spelers van het spel. Dit komt doordat Cruyff vijf-sterren skills en idem dito zwak been bezit. Compleet, snel en ongrijpbaar. Dat typeert Johan Cruyff in FIFA 23. De goedkoopste versie kost 1,5 miljoen munten en de versie van 94 rating al snel het dubbele. Even sparen dus, of koop gewoon de munten en voeg hem meteen aan je team toe.