Wie is FUT Sheriff?

Fut Sheriff is een twitterpersoonlijkheid die de afgelopen jaren naam heeft gemaakt in de wereld van  Ultimate Team. Bij veel fanatieke spelers is de FUT kenner bekend vanwege zijn tweets, waarbij hij vaak het vaak bij het juiste eind heeft. Zo doet de FUT Sheriff voorspellingen, bericht hij over leaks en nieuwe features maar deelt ook zijn mening op Twitter.

FUT Sheriff

Twitter van FUT Sheriff

De Twitter van FUT Sheriff is https://twitter.com/FutSheriff. Op dit account brengt hij verschillende berichten uit over FUT, en zal dit hoogstwaarschijnlijk ook blijven doen voor EAFC 24 die uitkomt in September 2023. Ten slotte heeft hij ondertussen meer dan een miljoen volgers, en met een groot bereik komt veel potentie.

Wie is FUT Sheriff in het echt?

Er is weinig bekend over de persoon achter dit fameuze Twitteraccount. De één vermoed dat hij uit India afkomstig is, anderen wijzen naar Roemenië of andere landen. Eén ding is duidelijk, we zullen deze persoon niet snel naar buiten zien treden, want zijn informatie is goud waard. Zo voorspelde hij voor FIFA 23 al meerdere keren de juiste promoties, kaarten en SBC’s. Ook de bekendste FIFA Youtubers zoals Neptunez en NickRTFM kijken naar zijn berichtgeving. Wat overigens wel opvalt; is dat het het Engelse taalgebruik van de Sheriff niet uitstekend is. De taal- en grammaticafouten doen vermoeden dat hij niet uit Engeland of een Engelstalig land komt.

Hoe komt hij aan zijn informatie?

Als we FUT Sheriff met iemand moeten vergelijken, dan is dat toch wel Fabrizio Romano. De illustere journalist is ondertussen beroemd en heeft dat te danken aan een enorm opgebouwd krediet omtrent juiste berichtgeving op het gebied van voetbalnieuws. Waar Romano informatie deelt over aanstaande transfers van spelers; vervult Fut Sheriff een soortgelijke rol voor FIFA. Dit betekent dat ook hij connecties nodig heeft in deze wereld. Het vermoeden bestaat dan ook dat FUT Sheriff mensen kent binnen EA die informatie met hem delen.

Een andere hypothese is dat hij aan zijn informatie komt door rond te neuzen in de systemen van FIFA. Als je door de code spit kun je inzicht krijgen in aankomende promoties of zaken als nieuwe spelers die zojuist zijn toegevoegd. Echter heeft EA Sports eerder al bewust ‘nep-features’ in de code laten verschijnen om de juice kanalen op het verkeerde been te zetten.

Door de enorme consistentie van zijn berichtgeving en de betrouwbaarheid ervan kan het wat ons betreft niet anders dan dat hij iemand binnen EA Sports kent.

Verdient de FUT Sheriff geld?

Jazeker. Een online-following is geld waard en daar speelt ook de FUT Sheriff op in. Hij heeft een patreon account met daarin een trading group, waar je betaald lid van kunt worden. Het is niet helemaal duidelijk of deze echt van hem is, of dat hij hier uitsluitend reclame voor maakt. Ook plaatst hij regelmatig promotie voor websites en  berichten over FIFA coins kopen Dit doet hij écht niet gratis. Het is altijd moeilijk om in te schatten hoeveel geld er precies wordt verdiend, maar schatten dat hij toch wel snel ergens tussen de €3000 en €10000 euro per maand opstrijkt. Het uitbouwen van een sociale media following blijft ook in 2023 uiterst interessant.

FUT Sheriff Leaks

Benieuwd naar de laatste leaks in FIFA / EA Sports FC? Kijk dan even bij de onderstaande feed. Hier plaatst de beheerder vrijwel dagelijks nieuwe updates. Wat ons betreft ben je voor leaks en voorspellingen hier écht aan het juiste adres. Benieuwd naar zijn Instagram of Youtube?  Natuurlijk is hij tegenwoordig ook te vinden op TikTok