Beste FIFA 23 Middenvelders (FUT)

De middenvelders zijn bij voetbal de verbinders, de spelverdelers en de regisseurs. Vaak worden wedstrijden bepaald door de duels aan rondom de middenstip, en onderkent iedereen het belang van spelers als Kevin de Bruyne, Luka Modric en N’golo Kanté. Maar wie zijn de beste middenvelders in FIFA 23 voor FUT? Wij zetten de CVM’s, CM’s en CAM’s voor je op een rijtje. Natuurlijk behandelen we goedkope en duurdere spelers. Op zoek naar de beste spitsen in FIFA 23?

Beste FIFA 23 Middenvelders FUT

Beste FIFA 23 CAM (Aanvallende middenvelders)

We beginnen bij de aanvallende middenvelders; dit zijn de spelers die net achter de spitsen opduiken en vooral aanvallend onderlegd zijn. In Ultimate Team van FIFA 23, adviseren wij de volgende spelers voor de verschillende prijsklassen:

Beste dure CAM’s: (1m+)

Pelé 2m – 3m

De Braziliaan is één van de beste spelers van het spel en wat ons betreft de beste keuze op de CAM. Zijn 98 versie is het beste, maar ook die van 96 en 95 behoren tot de beste middenvelders in FUT 23. We hoeven er verder niet veel worden aan vuil te maken. Heb je een slordige 2m? Koop hem dan, heb je hem niet? Koop dan FIFA coins?

Ronaldinho TOTY ICON (15m)

De TOTY Icon is sinds mei 2023 op de markt en meteen één van de allerbeste CAM’s van het spel. Een icoon. Natuurlijk five-star skills; maar ook momenteel de allerduurste kaart ter wereld. Wil je het allerbeste FUT team ooit maken, dan kan Ronaldinho TOTY niet ontbreken.

Zidane Trophy Titans (3m)

Over Zidane zijn de meningen ietwat verdeeld, vandaar dat Zizou nog enigszins ‘betaalbaar’ is voor een 97-rated card. Dit heeft overduidelijk te maken met zijn pace van 86; voor de rest is dit een fantastische kaart met een dubbele five-star, kracht en composure. Eentje voor de fijnproevers zullen we maar zeggen.

Beste middenklasse CAM’s: (200k – 1m)

Xavi Simons TOTS – (340k)

We hebben al meer geschreven over het fantastische jaar van Xavi Simons, die hij meer dan terecht beloond zag worden met een Team of the Season kaart in FUT 23. Bij release was deze nog meer dan 700k waard, maar hij is snel gezakt en wat ons betreft de beste speler in deze prijsklasse. Een geweldige dribbelaar, snel en ook nog eens een uitstekend schot. Een dubbele 4-star is bovendien prima voor een CAM.

Abedi Pelé  Fantasy Hero (720k)

De met 93-beoordeelde Fantasy Hero uit Ghana mag niet ontbreken in dit lijstje. Een echte meta kaart die als spits uit de voeten kan, maar vanwege zijn goede passing vooral als aanvallende middenvelder wordt ingezet. Hij bezit over alle kwaliteiten die je nodig hebt, uitstekende dribbels, goede afstandschoten en hij kan de spitsen dus van de juiste steekpasses voorzien. Goed om te weten dat Fantasy Heroes net als normale ‘Hero’ en Icon kaarten altijd op 3 chem spelen.  

Al-Owairan – World Cup Heroes (280k)

Als er één speler is die bekender is op FIFA 23 dan bij menig Europees voetbalfan, dan is het Al-Owairan 88 wel. Eén van de eerste kaarten met 99 pace en daarmee het gezicht van de sweaty gamers in de Fut Champions meta. Door de release van TOTS is zijn prijs flink gezakt, maar dit is nog steeds één van de beste aanvallende middenvelders in-game. Hij beweegt zich eenvoudig en soms haast glitchy door de verdediging heen. Zijn 90-rated card had overigens evengoed een plekje verdiend in de allerbeste dure CAM’s.

Beste Goedkope CAMS (max 200k)

Dennis Bergkamp Trophy Titans 94 (150k)

We zijn natuurlijk niet helemaal objectief, maar we selecteren wederom een Nederlandse legende. Dennis Bergkamp heeft twee Trophy Titans kaarten, maar vooral zijn 94-kaart is enorm goedkoop. Zo cheap, dat je deze 5-star skiller eigenlijk niet links kunt laten liggen. Met 89-pace is hij voor de CAM ook snel genoeg, en zijn shots zijn zo sterk dat je vanuit alle hoeken en standen scoort.

Julian Brandt TOTS (50k)

Eigenlijk uberhaupt onvoorstelbaar dat je een 93-rated Bundesliga speler kunt oppikken voor nog geen 50k coins. Brandt heeft een fantastisch seizoen achter de rug bij Borussia Dortmund en speelt ook in FIFA 23 heerlijk vanwege zijn 96-dribbeling. Je moet wel wat creatiever zijn, want zijn 86-pace is één van de redenen waarom hij niet het tienvoudige kost.

Roberto Baggio Prime Icon – (90k)

Heel vaak zal Brandt nog niet in één adem zijn genoemd met de Italiaanse grootheid Baggio, maar ze hebben een overeenkomst in hun pace.  Verder is deze 5-star skiller ook in FUT 23 gewoon uitstekend en dat ligt vooral aan zijn passing stats. Het is geen top 10 CAM, maar wat ons betreft meer waard dan die 90k waar die anno mei 2023 voor weggaat.

Beste FIFA 23 CM’s (Box-to-box middenvelders)

Beste Dure CM’s (1m+)

Kevin De Bruyne TOTS (1.5m)

De Belgische aanvoerder van Manchester City rijgt al jaren uitverkiezingen aan elkaar, en zijn 97 TOTS kaart is er eindelijk één waar we echt enthousiast van worden in FIFA 23. Maxed passing met 99 long pass en short pass, en ook zijn belangrijke shooting stats zijn nagenoeg 99. Natuurlijk met een 5-star weak foot. Absoluut één van de beste CM’s.

Jude Bellingham TOTS (4.8M)

Als je echt genoeg FIFA coins over hebt, dan is de allerbeste box-to-box middenvelder van FIFA 23: Jude Bellingham. Zijn stats komen in grote lijnen overeen met die van Kevin de Bruyne, maar hij is dan ook nog eens een stuk sneller. Met 90 shooting en 90 pace als laagste stat is dit een absolute alleskunner.

Ruud Gullit TOTY Icon (10m)

Gullit is al jaar-en-dag één van de beste spelers van FIFA en dat is dit jaar niet anders. Zoals zijn prijskaartje doet vermoeden beschikt hij over zeer gewilde kwaliteiten: Kracht, schotkracht en maar ook zijn passing en verdediging is goed. Overigens lijken alle afro-spelers een soort onzichtbare boost te hebben. Gullit is simpelweg de beste CM van FIFA.

Bernardo Silva TOTS (1.2m)

Geen wonder dat nog een Manchester City player is uitverkozen tot het Team of the Season. Bernardo Silva is normaliter meer een CAM, maar deze TOTS kaart is all-round genoeg om ook in CM uit de voeten te kunnen. Hij voelt ongelooflijk soepel en snel aan de bal, we raden wel aan om een fysiek-sterke speler naast hem te positioneren.

Beste middenklasse CM’s (200k-1m+)

Luka Modric TOTS (400k)

De Kroaat van Real Madrid is zo’n speler die op FIFA 23 onderschat wordt. Zijn sprint-speed van 82 wint geen wedstrijden, maar 88 acceleration maakt en hoop goed in die eerste belangrijke meters. De veteraan heeft verder – zoals je mag verwachten – 99 passing en staat ook verdedigend meer dan zijn mannetje met o.a. 90 standing tackle. Daarnaast heeft hij een perfecte first touch met 99 ball control.

Joshua Kimmich TOTS (380k)

De TOTS kaart van Kimmich had het dubbele gekost als hij in de Ligue 1 of Premier League had gespeeld. Kimmich is namelijk gewoon één van de beste middenvelders op FIFA 23. Iets sneller en sterker dan modric; maar met een minder schot in de benen. Eveneens 4-star skills en de middenvelder van Bayern Munchen kan ook fysiek prima mee.

Leon Goretzka (970k)

We blijven even bij de club uit Beieren want ook Leon Goretzka is één van de beste CM’s. Alle stats 90+ en een 5-star weak foot maken hem fantastisch in elk 3-mans middenveld. De echte skillers kunnen hem beter links laten liggen, want met die drie sterren zijn je opties enigszins beperkt.

Beste goedkope CM’s (Max 200k)

Steven Gerrard Trophy Titans (200k)

Net op dit prijspunt ligt Stevie de legende van Liverpool. Een prima box-to-box middenvelder die in de huidige meta niet meekomt met de toppers; maar wel goed genoeg is in menig FUT Champions team. 99 long shots is altijd super!

Steven Gerrard FIFA 23

Bruno Guimaraes TOTS (160k)

Bruno heeft een fantastisch seizoen doorgemaakt bij Newcastle United. Zijn 93-rated kaart is in tegenstelling tot zijn FUT-birthday geen 5-star skiller, maar desondanks zeer solide. Goede dribbles, goede verdediging en zakt nooit door de ondergrens. Prima kaart, scherp geprijsd.

Merino TOTS (100k)

De middenvelder van Real Sociedad is een echte sleeper-card voor alle La Liga teams. Zoal als centrale middenvelder als CDM één van de allerbeste keuzes. Hij is snel genoeg, sterk als een leeuw (95 strength) en heeft een 5-star weak foot. Zijn long shots zijn niet best, maar dat laat je maar lekker over aan andere spelers. 100k is écht een koopje.

Beste FIFA 23 CDM’s (Defensieve middenvelders)

Beste dure middenvelders: CDM’s (1m+)

Patrick Vieira Trophy Titans (2.8m)

Vieira is wat ons betreft de beste CDM in FIFA 23 en dat heeft alles te maken met zijn defensieve impact. Niet van de bal te zetten en geen (kop)duel gaat verloren. Hij knapt het vuile werk op en met zijn fysiek ontregeld hij menig aanval. Heb je 3 miljoen coins te spenderen, pik hem dan op. Verwacht geen frivoliteit overigens.

Yaya Touré Trophy Titans (2m)

Touré is, zonder oneerbiedig te zijn, de budget versie van Patrick Vieira. Een kleine miljoen goedkoper en een vergelijkbare speler en daardoor een goede keuze als defensieve speler. Zet overigens niet beide spelers in je team, daarvoor zijn ze iets te log en langzaam.

Lothar Matthaus FUT Birthday (2m)

Matthaus is een iets verfijndere CDM die ook voetballend veel toevoegt aan je middenveld. Deze 94-rated Icon van de FUT Birthday promo  is met zijn 1.74 een stuk kleiner van stuk maar vergis je niet: met 95-standing tackles en 94 acceleration zit hij overal tussen. Behalve kopduels dan; daarvoor heb je de bovengenoemde spelers in je team.

Beste middenklasse CDM (200k-1M)

Claude Makélélé Prime Icon(210k)

Makélélé is een speler die je niet veel terug ziet komen in de Ultimate Team. Dit komt vooral omdat hij in grote lijnen vergelijkbaar is met Patrick Vieira en Yaya Touré, maar dan iets minder. Voor 1/10e van de prijs; doet hij het echter meer dan verdienstelijk. Een rots in de branding voor menig team, en een Welkome Franse Chemistry. Opvallend detail: Voor TOTS ging Claude nog weg voor één miljoen FIFA Coins.

Ismaël Bennacer TOTS (250k)

De Algerijn Bennacer van AC-Milan is één van de spelers die zowel een TOTY als een TOTS uitverkiezing in de wacht heeft gesleept. In FIFA 23 is het een Goretzka-achtige voetballer die in alles goed is. Wij positioneren hem het liefst als CDM en daar is hij één van de allerbeste in. Sowieso zien we graag meer Serie A invloeden terugkomen.

Enzo Fernanández Future Stars (350k)

We gaan weer vertrouwd terug naar een CDM uit de Premier League. Kanté is bij Chelsea natuurlijk het grootste fenomeen maar Enzo Fernández timmert ook uitstekend aan de weg. Op FIFA is Fernández een een alleskunner en verassend sterk. Laat je ook niet op het verkeerde been zetten door zijn shooting stats. Met 97 long shots kun je wel een gokje wagen met een schot van afstand. Check al zijn stats op Futbin: https://www.futbin.com/23/player/51668/enzo-fernandez

Beste Goedkope CDM (max 200k)

Casemiro Team of the Season (85k)

De Braziliaanse benenbreker Casemiro is op te pikken voor nog geen 100k en dat is echt een schijntje voor een 94-rated Man United speler. 97 strength, 93 standing tackle en 90+ passing. 80 acceleration is zijn achilleshiel, dus het is aan te raden om hem te omringen met snellere spelers. Desondanks is Casemiro één van de allerbeste goedkope middenvelders van FIFA 23.

Josh Brownhill TOTS (100k)

Josh Brownhill komt uit voor Burnley dat in FIFA 23 actief is in de Championship. Van origine – op FIFA dan – een CAM, maar hij komt beter uit de voeten als defensieve verdediger. 99 interceptions, 96 short passing en 91 accereration maakt hem toch wel heel scherp geprijsd. Natuurlijk zit de korting in de beperkte chemistry-opties, maar het is een perfecte link met Tella, de razendsnelle aanvaller van Burnley met 5-star skills.

Philipp Lahm Trophy Titans 93 (200k)

Philipp Lahm zit net op het randje van dit prijsplafond; en wat ons betreft de 200k meer dan waard. Als vleugelverdediger net te traag, maar als CDM is hij uitstekend. Met 99 sliding tackle zit hij overal tussen maar ook zijn passing en dribbling is meer dan prima. Een leuke toevoeging naast spelers zoals Goretzka!