Top 15 topscorers op het EK 2024! (Actueel)

Natuurlijk is het op het EK weer van groot belang wie de topscorers worden. Speel je mee op scorito, en ben je benieuwd of je punten pakt? Of wil je gewoon weten hoe vaak Weghorst, Gakpo en Mbappé hebben gescoord? Wij houden de lijst nauwkeurig bij van alle topscorers op het EK 2024.

Momenteel is Georges Mikautadze van Georgië (gedeeld) topscorer van het EK. Wie had kunnen voorspellen dat de oud-Ajacied spelers zoals Mbappé, Ronaldo en Cody Gakpo voor zich hield? Georgië zit overigens in de achtste finale. De score kan dus nog oplopen. Hetzelfde geldt voor Duitse spelers Musiala en Havertz die ook 3 goals hebben gemaakt.

Top 15 Topscorers EK 2024

De top-15 topscorers van het EK 2024

Gouden Schoen

Mbappé topscorer EK 2024

Er zijn meer spelers met 1 doelpunt die we niet in deze topscorerslijst hebben meegenomen. Bij het Nederlands Elftal is Cody Gakpo tot dusver de topscorer. Ook Memphis Depay vondt het net tegen Oostenrijk. Malen trefde eveneens tegen de Oostenrijkers het doel, maar aan de verkeerde kant.

De speler die het meeste doelpunten maakt in het Europese Kampioenschap wint de gouden schoen. Deze prestigieuze prijs werd eerder door Marco van Basten gewonnen. Indien twee spelers even veel doelpunten hebben gemaakt, tellen assists. Indien dit ook gelijk is, dan wint de speler met de minste speeltijd. Vooraf aan het toernooi was Mbappé de grote favoriet voor het winnen van deze gouden schoen. Echter heeft de Franse spits mede door zijn gezichtsblessure nog niet kunnen overtuigen.

De huidige topscorer aller tijden op Europese Kampioenschappen is Cristiano Ronaldo. Ronaldo scoorde maar liefst 14 keer. Ook dit jaar is hij weer van de partij voor Portugal.

Ronaldo topscorer EK allertijden

Ronaldo: Topscorer aller tijden op het EK.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *