Wanneer speelt Nederland weer op het EK 2024?

De eerstvolgende speeldatum van Nederland op het EK 2024 is bekend. Nederland zal in de achtste finale aantreden tegen Roemenië. Na een spannende groepsfase is dit een cruciale wedstrijd voor Oranje. De verwachtingen zijn hooggespannen! Nederland beleefde een turbulente groepsfase . Wanneer Nederland weer speelt op het EK 2024? Je leest het hier.

Let op: Turkije speelt op dezelfde dag als Nederland. Check dat hier.

Nederland Roemenië EK 2024

Nederland – Roemenië

Er zijn nog 16 teams over. Nederland speelt op dinsdag 2 juli 2024. De wedstrijd vindt plaats in München en begint om 18:00 uur. Dit is een belangrijke wedstrijd in de knock-out fase van het toernooi. De bookmakers geven Nederland voor de achtste finale een heel goede kans, maar Roemenië is een geduchte tegenstander.

Vooruitblik op volgende wedstrijd Nederland EK 2024

Nederland heeft zich geplaatst voor de achtste finales na wisselende prestaties in hun groep. De ploeg is vastberaden om verder te komen in het toernooi. Roemenië speelde sterk in de groepsfase en wist onder andere Oekraïne met 3-0 te verslaan.

Bij Nederland zijn alle ogen gericht op Ronald Koeman. De coach kreeg het elftal nog niet écht aan de praat. Vooral op het middenveld zijn veel uitdagingen. Frenkie de Jong was al voor het EK uitgeschakeld. Joey Veerman maakte een beroerde indruk tijdens Oostenrijk en ook Georgino Wijnaldum kon de criticasters niet bekoren.

Speeldatum:

  • Datum: Dinsdag 2 juli 2024
  • Tijd: 18:00 uur
  • Locatie: München

Belangrijke Wedstrijd

Deze wedstrijd tegen Roemenië is van groot belang voor Nederland. Een overwinning betekent een plek in de kwartfinales. Er wordt tijdens het EK 2024 maar één wedstrijd gespeeld per ronde. Als Nederland verliest, is het dus direct uitgeschakeld voor het EK 2024. Voor Nederland is het overigens ook een wedstrijd tegen een oude bekende. Marin, de oud-Ajacied staat bij Roemenië in de basis. Qua namen is Roemenië niet zo bijzonder. Als collectief zijn de Roemenen echter fantastisch.

Voor meer informatie en het volledige speelschema, bezoek de officiële EK 2024 website.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *