De 8 beste plekken om het EK te kijken in Haarlem

Het EK is ondertussen in volle gang, en wat is er nou mooier dan dit samen met je vrienden te kijken. Een keertje niet thuis, maar in een gezellig café, of op een terras. Het liefst natuurlijk op groot scherm! Dit zijn wat ons betreft de beste plekken om het EK 2024 in Haarlem te kijken.

Café van Gunsteren – Onze tip om het EK te kijken

Het bekende, knusse Ajax-café van Haarlem staat ook achter Ajax. De sfeer is hier altijd ontspannen en gezellig, het publiek is jong, oud en alles er tussen-in. In het Café van Gunsteren – gelegen op de Breestraat 11 – zijn meerdere tv’s en is een groot scherm om van het voetbal te genieten. Wel zo mooi; de TV’s lopen allemaal synchroon. Het personeel is enorm vriendelijk, het bier vloeit vaak rijkelijk. Een absolute aanrader. Voor het kijken van Ajax, Champions League en voor het EK 2024. Voetbal alom dus.

Table 24 – Het EK kijken met klasse

Table24 is wat ons betreft één van de beste restaurants van Haarlem. Befaamd om het shared dining concept en opgericht door talentvolle koks met een passie voor koken. Naast geweldige hapjes, hebben ze heerlijke cocktails en dito wijnen. Tijdens het EK zullen ze een groot scherm hebben hangen op het terras. Dit geldt in ieder geval voor de wedstrijd Nederland – Oostenrijk, maar vermoedelijk ook voor wedstrijden later in het toernooi.

Heerlijk eten, drinken en voetbal kijken. Wat wil je nog meer?

De Polo Bar

De Polo bar is een begrip in Haarlem. Een plek om heerlijk door te zakken of juist te eindigen na een lange stapavond. Ze zenden hier wel vaker wedstrijden uit, maar tijdens het EK van 2024 hebben ze ook een groot scherm hangen. Het zal hier wel druk worden, dus wees er vroeg bij als je een goede plek wilt bemachtigen. Als Nederland wint dan wordt het hier ongetwijfeld één groot feest.

Wat ons betreft een goede aanrader voor eeuwenoude gezelligheid. Zet de salmari maar koud!

Café de Linde

Café de Linde ligt aan de Botermarkt en is perfect bereikbaar via de Gedempte Oude Gracht. Lekker makkelijk dus als je niet uit Haarlem komt en met de bus moet. Van oudsher is de Linde een eetcafé wat zich vooral spitst op ‘een simpele hap’. Spareribs, kipsaté en burgers kun je hier eten. En dit valt natuurlijk perfect te combineren met voetbal kijken. Ze hebben een aantal schermen op een rij, en achterin het Café een groot scherm hangen. Wel vaak vechten voor een mooie plek, dus kom vroeg!

EK Kijken Haarlem voetbal

Het Patronaat

Je verwacht het misschien niet, maar ook in hét uitgaansgelegenheid van Haarlem kun je voetbal kijken. Tijdens het EK tenminste. Het Patronaat heeft het thema ‘café Hollandia’ en dat belooft naast voetbal; DJ’s en een flink feest. Kaarten gaan voor nog geen 10 euro. Zin om lekker los te gaan naast het voetbal kijken? Kom dan zeker hier even heen. Benieuwd naar tickets?

Voetbal kijken haarlem EK 2024

Het SportCafé Haarlem – Heel het EK kijken in Haarlem

Het sportcafé is – zoals de naam al doet vermoeden – een echt sportcafé. Zodoende zenden ze daadwerkelijk alle wedstrijden uit tijdens het EK. Een gezellige plek die nog door lang niet iedereen ontdekt is. Mocht je het oké vinden om iets verder van het centrum te zitten, overweeg dit café dan zeker. Mocht je graag nog een pijltje gooien, dan kan dat hier ook. Het Sportcafé is namelijk ook het thuishonk van de plaatselijke dartvereniging.

Café de Zwaan

Bij Café de Zwaan kun je natuurlijk ook voetbal kijken. Het café moet het vooral hebben van regulars maar is evengoed erg gezellig. En voor het EK hebben ze uitgepakt met groot scherm en een hoop gezelligheid. Het is eveneens goed bereikbaar, vanaf het station is het zo’n 10 minuten lopen. Absoluut een goede optie. Ook dicht bij het Patronaat en andere uitgaansgelegenheden. Je kunt dus na de wedstrijd nog door de stad in.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *