FC 24 Career Mode: Alles wat je moet weten

Dit jaar presenteert EA Sports FC 24 wederom een splitsing van de Manager Career en Player Career. Wij vertellen je vandaag alles over de nieuwe features in manager Career Mode in EA FC 24. Zo weet je ook weer hoe je de maximale potentie uit je favoriete club en spelers haalt!

Tip: Vergeet ook in Career Mode niet te skillen. Zie onze skill guide voor EA FC 24 hier.

FC 24 Career Mode

Total Management System (Career Mode FC 24)

In Manager Career introduceert EA SPORTS een Total Management System dat twee nieuwe elementen samenbrengt – Tactische Visies en Coaches.

Daarnaast is er een nadruk gelegd op Wedstrijdvoorbereiding. Dit heeft als doel om je de vrijheid te geven om je club precies zo te beheren als je wilt. Hoe je je team klaarstoomt voor de krakers van het seizoen, was in de vorige edities altijd ondergeschikt.

Ook worden er nieuwe dynamische momenten geïntroduceerd, zoals Open Top Bus Parades en Award Events, om je successen te vieren. Deze cut-scenes zijn een verrijking voor de verhaallijn.

Op deze manier wordt het binnenslepen van de verschillende prijzen, nog feestelijker. EA FC 24 maakt career mode op deze wijze iets meeslepender.

EA FC 24: Tactische Visie (Tactical Vision)

Wat ons betreft misschien wel de beste verbetering aan Career Mode FC 24.

Als manager kun je betrokken zijn bij alle grote beslissingen van de club. Ga je zelf met de scepter zwaaien of kies je voor het delegeren van allerlei zaken?

Met de Tactische Visie krijg je controle over het selecteren, implementeren en perfectioneren van de manier waarop je team voetbal benadert.

Je kunt kiezen uit 7 verschillende tactische filosofieën, variërend van Park the Bus tot Gegenpressing. Zoveel verschillende keuzes hadden we vorige jaren niet.

Tactische Visie Scouting

De scouting is ook vernieuwd, zodat je spelers kunt werven die natuurlijk passen bij het tactische systeem dat je probeert te implementeren.

Er zijn enkele nieuwe filters toegevoegd, zoals Tactical Fit, Overall Condition en PlayStyles, die helpen bij het vinden van de ideale spelers voor jouw systeem.

Op deze manier heb je geen Ajax spelers meer bij Atletico Madrid rondlopen en vice versa. Een leuke kleine toevoeging.

Coaches (per positie) in EA FC 24

Ook de volgende update brengt Career Mode weer iets dichter bij de realiteit. Naast jouw rol als hoofdcoach, beschik je nu ook over verschillende assistent coaches.

Het concept van coaches is geïntroduceerd om een verdieping te geven aan de ontwikkeling van spelers. Ook de tactische voorbereiding van het team wordt hiermee verbeterd. Coaches zijn verdeeld in verschillende afdelingen: Aanval, Middenveld, Verdediging en Keepers. Elke coach wordtaan een afdeling c.q. positie worden toegewezen. De spelers die onder die coach vallen profiteren van de kennis en vaardigheden van de coach. Eindelijk kunnen we spitsentrainers aanstellen om het afwerken te verbeteren!

Tactische Kennis en Spelerontwikkeling

Nog een mooie toevoeging! De assistent-coaches hebben nu twee specialiteiten: Tactische Kennis en Spelerontwikkeling.

De tactische kennis van een coach kan de stats van spelers in hun positie verhogen. Terwijl de vaardigheden voor spelersontwikkeling bijdragen aan de groei en conversieplannen van spelers over tijd.

Zo kies je dus om meteen je vruchten te plukken van de increase in stats, of te investeren in de toekomst.

Coach Management

Je kunt zelf beslissen hoe je de aangenomen coaches toewijst aan de afdelingen van de club, afhankelijk van de behoeften van elk team.

 Elk team heeft een beperkt aantal open posities om coaches aan te nemen, wat voornamelijk afhangt van de status van de club.

Nu het mooiste: Naarmate je verder komt, kunnen extra coachposities worden ontgrendeld door het bestuur.

Trainingsplannen in Career Mode EA FC 24

Naast een solide tactisch plan is het essentieel om de juiste balans te vinden tussen het opbouwen van de match scherpte en het helpen herwinnen van hun fitness zo snel mogelijk voor je spelers. Het vernieuwde team trainingssysteem reflecteert de rol die moderne managers hebben in het klaarstomen van het team, met hulp van hun staf.

EA FC 24 : Career Mode Review

EA SPORTS FC 24 brengt een nieuwe dimensie in de voetbalmanagement ervaring met de introductie van het Total Management System. De diepte en het realisme dat deze modus biedt, spreekt de meeste FIFA spelers aan.

Het stukje diepgang dat komt kijken bij het verzamelen van de juiste coaching staff zorgt ervoor dat de Career Mode langer boeiend blijft. Er zijn nog meer keuzes omtrent de investeringen in nieuwe spelers; qua scouting én opleiding.

Ook zijn de verschillen groter tussen de verschillende clubs. Grootste clubs – Zoals Real Madrid – voelen niet alleen groots aan qua ambiance, ze beschikken ook over meer financiële en personele middelen.

De vernieuwingen in de Manager Career zijn een welkome toevoeging aan EA FC 24. Echt revolutionair kunnen we het niet noemen; maar dat hadden we na al die jaren ook niet meer verwacht van EA Sports.

Behoefte aan meer info? Kijk even de officiële post van EA Sports. Wil je meer weten over alle potential in Career Mode. Kijk dan even op deze website.