Josip Sutalo (Ajax) in FIFA 23

Ajax is al enkele weken verwikkeld in een hevige onderhandeling met Dinamo Zagreb omtrent de transfer van Josip Sutalo. De 23-jarige Kroaat is een welkome versterking voor de Amsterdammers na het vertrek van Jurriën Timber en Calvin Bassey. De centrale verdediger dient hen te doen vergeten en Ajax te helpen in de strijd om het kampioenschap. Maar zit Josip Sutalo ook in FIFA 23?

Hoe duur was Josip Sutalo?

Op het moment van schrijven is de transfer van Sutalo nog niet helemaal in kannen en kruiken. Wel is er volgens de journalisten een akkoord bereikt en lijkt het slechts een kwestie van tijd voor de laatste krabbel is gezet. Mislintat heeft blijkbaar 20 miljoen euro over voor Sutalo, wat hem meteen één van de duurste inkomende transfers maakt. Natuurlijk wel altijd nog goedkoper dan Bergwijn (31,5 miljoen) en Bassey die voor ongeveer 23 miljoen de overstap maakte. Naar verluid is Dinamo Zagreb akkoord gegaan met het bod.

Zit Josip Sutalo in FIFA 23?

Voor de spelers die alvast met Sutalo op het virtuele voetbalveld willen staan is er goed nieuws. De verdediger zit gewoon in het spel in zowel career mode als in FUT. Als we de stats erbij pakken voor FIFA Ultimate Team (FIFA 23) dan is het eigenlijk niet heel bijzonder:

Foto van fut.gg

De speciale FIFA World Cup card maakt natuurlijk wel duidelijk dat we te maken hebben met een international. Die ook nog eens een sterke indruk achterliet op het WK. Verder valt natuurlijk zijn snelheid op; iets wat we in FIFA heel graag zien bij verdedigers. Toch past deze kaart bij lange na niet bij de beste verdedigers van FUT, en kun je hier beter bij wegblijven.

Op Career Mode is het een iets ander verhaal, en hebben de jonge spelers de toekomst. Ook Sutalo heeft de potentie dit te benutten. Op Career mode is zijn potential namelijk 85, wat doet blijken dat de makers van FIFA hem als groot talent beschouwen. Zijn waarde wordt geschat op 26,5 miljoen euro maar zijn contract tot 2028. Het zou dus kunnen dat je flink in de buidel moet tasten om deze speler aan je team toe te voegen. Er is een afkoopclausule van 63 miljoen euro, een bod waar Ajax gelukkig niet bij in de buurt hoeft te komen.

Speel je nou Career Mode op de Xbox, Playstation of de PC, wij zouden Sutalo een plekje geven in je team bij Ajax. Een leuke speler die qua potentie wellicht niet kan tippen aan Jurriën Timber maar ook zeker niet onderdoet aan Bassey.