EA FC 24 Ultimate Team (Chemistry, vrouwen en meer)

Ultimate Team, al jaren een van de meest geliefde spelmodi in FIFA, maakt zijn glorieuze terugkeer in EA FC 24 Ultimate Team. Deze populaire modus biedt spelers de mogelijkheid om hun droomteams samen te stellen. Om hiermee vervolgens tegen andere teams te strijden in onder andere Division Rivals en FUT Champions. Wat is allemaal nieuw aan de chemistry, welke rol spelen vrouwen in FUT en wat zijn alle andere nieuwe features?

Liever meteen naar het filmpje? Kijk dan even op YouTube.

EA FC Ultimate Team

Vrouwen en damesteams in EA FC

Een vernieuwende stap die EA Sports heeft gezet, is de integratie van vrouwelijke voetballers in Ultimate Team. Je kunt nu naadloos mannen en vrouwen in hetzelfde team hebben. Bij deze integratie is het teamgeestsysteem onder de loep genomen. Deze update werd overigens niet door iedereen in dank afgenomen, maar toch lijkt EA Sports ook veel credits te scoren:

Net als in FIFA 23 linken spelers met anderen uit dezelfde competitie, land of club. Sam Kerr linkt bijvoorbeeld met alle vrouwelijke voetballers in de Engelse competitie, maar ook met mannen en vrouwen van dezelfde club of nationaliteit. Dit werkt natuurlijk ook vice versa.

Nieuwe Features in EA FC 24 Ultimate Team

EA FC 24 introduceert enkele innovatieve functies die de gameplay naar een hoger niveau tillen. In de onlangs uitgebrachte trailer werd een feature genaamd ‘evolutions’ onthuld. Hierdoor kunnen gamers hun favoriete spelers verbeteren door ze te selecteren voor ‘evolutions’. Deze geselecteerde spelers krijgen een unieke kaart en gedurende het seizoen worden specifieke doelstellingen gesteld om hen te verbeteren.

Pakketten blijven het primaire verdienmodel van Ultimate Team. EA bevestigde overigens dat mannen en vrouwen samen in dezelfde pakketten zullen verschijnen. Eveneens zullen de dames meedoen met de jaarlijkse promoties. Een speciale traktatie wacht spelers die twee high-rated spelers in een pakket ontdekken: een dubbele walkout-animatie wordt één van de nieuwe features.

De kaarten zelf hebben een frisse make-over gekregen. Ze hebben nu grotere afbeeldingen en tonen meer relevante informatie, zoals competitie-logo’s. En met de nieuwe ‘PlayStyles’-functie kunnen spelers in één oogopslag de sterktes van een speler herkennen.

Nieuwe Heroes en Icons:

De voetbalgeschiedenis zit vol met legendarische spelers, en EA FC 24 brengt een nieuwe lading Heroes en Icons naar het veld. Fans kunnen dus uitkijken naar het toevoegen van legendes zoals Wesley Sneijder, Carlos Tévez, Arjen Robben en Alex Scott aan hun teams. De kritiek op de teamgeest- / chemistry van Icons uit FIFA 23 is ook aangepakt; Icons hebben nu een meer diverse linkmogelijkheid, wat teamopbouw bevordert.

EA Sports FC 24, als opvolger van FIFA 23, belooft een revolutie in de voetbalgame-industrie te zijn. De release is gepland voor 29 september en de Early Access op 22 september. EA FC is beschikbaar op de Xbox One, Series X | S , de Playstation 4/5 en PC.