FIFA 24 Release Date

Wanneer komt FIFA 24 / EA Sports FC uit?

Wij kijken net als jullie rijkhalsend uit naar EA sports FC 24, maar wanneer komt FIFA 24 uit? EA FC 24 wordt officieel wereldwijd gelanceerd op vrijdag 29 september en komt uit op PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch en pc Windows-platforms (Origin, Steam en Epic Games). Hierbij is het belangrijk om te noemen dat de versie op de Nintendo Switch , behoorlijk anders is. Overigens is de release date wél hetzelfde.

Release Date EA Sports FC (FIFA 24)

Sommige bronnen – Zoals Gamelevate –  hinten op een eerdere release van FIFA 24. Overige bronnen geven aan dat de releasedatum van de game waarschijnlijk geen significante veranderingen zal ondergaan in vergelijking met voorgaande jaren. Dit betekent dat wij evengoed uitgaan van een release op 29 september.

Wie vóór de officiële lanceringsdatum wil spelen, kan de Ultimate Edition kopen en heeft drie dagen eerder volledige toegang tot de Electronic Arts-game. Je kunt eveneens eerder toegang krijgen door je te abonneren op EA Play.

Er is ook de mogelijkheid om je te abonneren op de EA Play-service. Hierbij krijg je een gelimiteerde versie van 10 uur van de volledige game. Deze tien uur kun je in vier dagen voor de officiële releasedatum van FIFA 24 beginnen met spelen. Je zult geen demo kunnen spelen om het spel uit te proberen.

De lancering van FIFA 23 was vorig jaar op 30 september. Als EA hetzelfde patroon volgt, dan zou vrijdag 29 september 2023 een redelijke datum zijn voor de release van dit jaar.

Na 30 jaar FIFA-titels markeert  EA Sports FC (EAS FC 24) het begin van een nieuwe franchise. Natuurlijk hebben wij hier eerder bij stilgestaan.

EA Sports FC Release Date

EA FC Consoles:

Het lijkt onwaarschijnlijk dat EA de ondersteuning voor oudere consoles zal laten vallen.

EA heeft een lange traditie van het ondersteunen van oudere consoles, dus het zal waarschijnlijk nog enkele jaren duren voordat het bedrijf de ondersteuning voor de PlayStation 4 en Xbox One opgeeft.

Het is ook het vermelden waard dat Madden 24 van EA zowel Xbox One als PS4 ondersteunt, wat een goed teken is voor degenen die een van deze consoles bezitten en EA FC 24 willen spelen. Dat gezegd hebbende, verwacht niet dat de Xbox One en PS4 alle functies zullen krijgen. Zo had FIFA 23 niet de ‘Hypermotion’ technologie en onbraken daarmee ook de lengthy spelers. Daarom adviseren we EA Sports FC te spelen op de New-Gen consoles.

Verwacht wordt dat EA FC 24 de volgende platforms zal ondersteunen:

  • Xbox Series X
  • Xbox Series S
  • Xbox One
  • PlayStation 5 &  PlayStation 4
  • PC (Windows)
  • Nintendo Switch

EA Sports FC zal niet beschikbaar zijn op de PS3 of Xbox 360, dus als je nog een van deze consoles hebt, zal je moeten upgraden. Koop bijvoorbeeld een nieuwe console bij bol.com

Pre order EA Sports FC

Voor de vroege vogels is het natuurlijk mogelijk om EA Sports FC alvast te kopen. Dit kan via verschillende verkoopkanalen zoals bol.com, Coolblue, de Playstation Store en de Microsoft (Xbox) Store. De verwachting is dat de pre-order mogelijk wordt vanaf juli 2023. Je kunt hierbij kiezen tussen de reguliere versie, en de ultimate edition zoals te lezen is op de site van FIFplay.