FIFA 23 Career Mode Tips

Tips, Talenten en Review: FIFA 23 Career Mode

Career mode blijft één van de populairste gamemodes en dat is voor FIFA 23 niet anders. Wij geven je tips, benoemen de grootste talenten én doen een review in één. Alles over FIFA 23 Career Mode (CM) op een rijtje.

1. Investeer in jonge talenten

Eén van de belangrijkste aspecten van FIFA 23 Career Mode is het vinden en aantrekken van jonge talentvolle jeugdspelers. Deze spelers hebben vaak nog niet de hoogste ratings maar hebben wel veel potentie om zich te ontwikkelen tot wereldtoppers. Door ze op jonge leeftijd aan te trekken tot je jeugdafdeling kun je ze trainen en zo hun potentie waarmaken zodat ze later meer waard worden of betere prestaties leveren op het veld. Benieuwd naar de leukste FIFA 23 career mode teams?

2. Hou rekening met de conditie van de spelers

Spelers die vermoeid zijn presteren minder goed dan fitte spelers. Zorg er daarom voor dat je jouw spelers genoeg rust geeft en ze niet overbelast tijdens wedstrijden en trainingssessies. Hierdoor heb je in tegentelling tot bij Ultimate Team, een goed-bezette bank nodig. Wij adviseren altijd vier- of vijf basiswaardige reserves te hebben, dat aan te vullen met wat jeugd. Let overigens wel op welke rol je je spelers in je ploeg hebt beloofd. Spelers die een cruciale rol is toegekend, zullen geen genoegen nemen op de bank.

3. Maak gebruik van scouts (Career Mode)

Scouts zijn essentieel in FIFA 23 Career Mode om talentvolle spelers te vinden die passen bij jouw team. Stuur ze naar verschillende landen om talentvolle jonge spelers te vinden en breng ze vervolgens naar je club. Wij adviseren altijd de duurdere scouts te gebruiken (minstens 4 sterren). Deze kosten al snel een paar miljoen maar dit heb je binnen de kortste keren terugverdiend. Vergeet niet dat één speler met 90+ potential en toekomstig prijskaartje kan hebben van meer dan 100 miljoen!

4. Kies voor de beste opstelling en custom tactics

De opstelling die je kiest heeft een enorme impact op hoe het team in FIFA 23 presteert. Je spelers komen pas echt tot hun recht zodra je de beste opstelling kiest en alles als puzzelstukjes in elkaar valt. Kies je als Ajax voor 4-3-3, of voor het defensievere 5-4-1? Wij hebben wel enkele tips voor je! Vergeet ook de custom tactics niet. Kies hierbij voor de juiste team press en of je spelers via het midden of over de vleugels het spel verdelen. In Career Mode heb je de tijd en ruimte om hiermee flink te experimenteren tot je iets vindt wat bevalt.

Grootste Talenten in FIFA 23 Career Mode

Er zijn ontzettend veel talentvolle voetballers beschikbaar in FIFA 23 Career Mode, maar welke mag je echt niet missen? Hieronder staan een aantal van de grootste talenten die beschikbaar zijn in FIFA 23 Career Mode. Op zoek naar wat jongere en goedkopere talenten?

Beste FIFA 23 Talenten Career Mode

1. Erling Haaland (Borussia Dortmund)

Deze Noorse spits heeft geen introductie nodig en altijd nog maar 21 jaar oud. Haaland is momenteel al één van de allerbeste spitsen in FIFA 23 en er zit nog voldoende rek in. Een comlete spits met koppracht, duelkracht én verrassend veel snelheid. Neem wel even je portemonnee mee. Zijn waarde wordt zelfs in career mode al geschat op €176 miljoen.

  • Overall: 90
  • Potential: 94
  • Prijs: €176 Miljoen

2. Jude Bellingham (Borussia Dortmund)

Deze jonge middenvelder is eveneens uit de jeugdopleiding van Borussia Dortmund en pas 18 jaar oud. Een echte allround middenvelder met een uitstekende techniek en spelinzicht. Hij heeft ook nog eens een enorm potentieel om zichzelf te ontwikkelen. Enorm compleet en staat ook qua defending zijn mannetje.  

  • Overall: 85
  • Potential: 91
  • Prijs: €82 Miljoen

3. Pedri (FC Barcelona)

Deze 18-jarige middenvelder wordt vaak vergeleken met de legendarische Andrés Iniesta omdat hij veel overeenkomsten vertoont in speelstijl en techniek. Dat hij uiterst talentvol is staat buiten kuif. In FIFA 23 heeft hij verschillende TOTS uitverkiezingen binnengesleept. In tegenstelling tot Bellingham is Pedri iets lichtvoetiger en aanvallender ingesteld. Zijn officiële FIFA naam is overigens: Pedro González López

  • Overall: 85
  • Potential: 92
  • Prijs: €104 Miljoen

4. Eduardo Camavinga (Real Madrid)

Bij Real Madrid zijn ze met veteranen als Modric, Benzema en Kroos ook langzamerhand toe aan jong talent. De Franse middenvelder Camavinga kwam over van Stade Rennes is slechts 19 jaar, maar beschikt over een fantastisch loopvermogen en verdedigende kwaliteiten. Een echte ‘stofzuiger’, maar dan een stuk sierlijker.

  • Overall: 81
  • Potential: 89
  • Prijs: €52.5 Miljoen

5. Jamal Musiala (Bayern München)

De aanvallende middenvelder van Bayern München kan zich eveneens meten met de grootste talenten van FIFA 23. Musiala maakt een stormachtige ontwikkeling door en is een echte publiekstrekker met vijf-star skills. Koop Musiala voor je FIFA 23 career mode, en je bent de komende jaren verzekerd van een van de grootste talenten.

  • Overall: 84
  • Potential: 92
  • Prijs: €91 Miljoen

Mocht je meer info willen in de spelers met de highest potential, de echte hidden gems of wonderkids, dan adviseren wij van FifaWorld, www.fifacm.com. Hier vind je de beste spelers van FIFA 23 career mode.

De nieuwe features in FIFA 23:

Aan FIFA 23 verandert doorgaans niet superveel, toch zijn er er weer enkele fijne upgrades t.o.v. afgelopen jaar.

Nieuwe Game-menu

Het is niet alleen een kwestie van tijd besparen, maar het maakt de game ook overzichtelijker en gebruiksvriendelijker. Door de belangrijkste secties duidelijk naar voren te halen, hoeft de speler niet meer eindeloos door het menu te scrollen om bijvoorbeeld de transfermarkt of je selectie te bereiken.

Vrouwelijke managers en nieuwe leagues

Een andere vernieuwing in FIFA 23 Career Mode is dat spelers nu kunnen spelen als vrouwelijke managers. Dit was in voorgaande edities nog niet mogelijk en is een grote stap voorwaarts voor inclusiviteit in gaming bij EA Sports. Naast vrouwelijke managers zijn er ook meerdere nieuwe competities toegevoegd, zoals de Argentijnse Liga en Chileense Liga.

Playable Highlights

Qua gameplay is Playable Highlights de grootste verandering. Je kunt er voor kiezen om bepaalde onderdelen (de highlights) van een wedstrijd te spelen. Playable highlights kan dus zowel voor beginnende als gevorderde FIFA-spelers interessant zijn. Voor beginners biedt het immers de mogelijkheid om toch belangrijke momenten zelf te beleven zonder dat ze een hele wedstrijd moeten spelen. Voor gevorderden biedt het juist extra uitdaging en mogelijkheden om hun skills verder te ontwikkelen. Wij zijn fan omdat dit het spel iets minder grindy maakt.