Beste Keepers in FIFA 23 (Ultimate Team)

GK, Keepers, doelmannen, sluitposten. Misschien wel het meest doorslaggevend in het bepalen van wedstrijden. Een keeper kan een wedstrijd namelijk maken of kraken. Daarom is het ook zo belangrijk om de juiste te kiezen voor jouw FUT teams. Dit zijn de beste keepers in FIFA 23 Ultimate Team.

Overzicht

Beste Keeper Chemistry Styles (teamgeest)

Voordat we beginnen met het beschrijven van de beste keepers; is het goed om eerst even stil te staan bij de beste Chemistry styles voor je goalies. Je kunt kiezen uit Cat, Glove, Shield, en Wall. Dit zijn de stats die erbij horen:

  • Cat: +2 Reflex | + 2 Pace | +2 Positioning
  • Glove: +2 Diving | + 2 Handling | +2 Positioning
  • Shield: +2 Kicking | + 2 Reflex | +2 Pace
  • Wall: +2 Diving| + 2 Handling | +2 Kicking

Voor 90% van de keepers adviseren we de glove chemistry style te kiezen. Sommige spelers zweren bij het belang van pace bij keepers; waardoor je op cat uitkomt. Shield heeft eenzelfde boost; maar kicking is niet echt relevant. Kortom gooi een ‘Cat’ chemistry style op al je keepers en je bent safe!

Beste FIFA 23 keepers

Beste Goedkope Keepers (<100k)

Gelukkig zijn keepers in FIFA 23 relatief goedkoop. Je kunt hierdoor voor minder dan 100k kiezen uit talloze goede doelmannen. Dit zijn de keepers die wij het hoogst aanschrijven.

Peter Schmeichel Prime Icon (91k)

De legendarische, Deense Peter Schmeichel heeft een rating van 92 en is vooral op old-gen één van de beste keepers van FIFA 23 . Met 1.93cm is hij lang genoeg en zijn 90+ diving zorgt ervoor dat hij de ballen uit de verre hoeken weet te tikken. We adviseren voor Schmeichel wel de ‘glove’ chemistry style . Dit geeft hem een +2 boost voor diving, positioning en handling. Opvallend genoeg presteert hierdoor aanzienlijk beter!

Gregor Kobel TOTS (38k)

Kobel heeft eenzelfde algemene beoordeling als Schmeichel en is wat ons betreft de beste keeper in de Bundesliga. Voor nog geen 40k is hij op te pikken, dat maakt hem voor ons de doelman met de beste prijs/kwaliteitverhouding van Ultimate Team (FUT). Hij is met 1.95 nog nét een stukje langer dan de beste keepers; en dat blijft toch wel de belangrijkste statistiek. Heb je een Bundesliga team? Koop dan Kobel en houd je FIFA coins voor andere aankopen LINK.

Wojciech Szczesny- FUT Centurions (26k)

Szczesny is één van de meta keepers die ondanks alle nieuwe TOTS releases, alsnog een populaire keuze blijft. Een meta GK die even lang is als Kobel maar wel wat lastiger te linken is. Tot dusver is de Serie A niet de populairste competitie, en datzelfde geldt natuurlijk voor zijn Poolse nationaliteit. Chemistry is dus soms moeilijk; maar als je daardoor heen kan kijken dan is dit een uitstekende koop!

Beste middenklasse Keepers in FIFA 23 (100k tot 500k)

Normaliter beschouwen we de middenklasse spelers van 100k – 1m coins, net zoals bij de beste verdedigers van FIFA 23 . Doordat de beste GK’s zo goedkoop zijn, kunnen we het wat schappelijker maken. Dit zijn wat ons betreft de beste keuzes.

Gianluigi Donnaruma SIF (105k)

Eigenlijk ongelooflijk dat één van de grootste keeperstalenten allertijden nog altijd pas 24 is. Als keeper van PSG, en dus actief in Ligue 1, is dit een welkome link met spelers als Kylian Mbappé. Vandaar dat zijn prijskaartje ook aan de hoge kant is. Wij adviseren hem voor een Ligue 1 competitie en vinden hem beter dan keepers als Lafont. Mocht je hem voor chemistry reasons niet nodig hebben, kies dan voor één van de andere keepers in dit lijstje.

Edwin van der Sar (91 – 445k)

Onze directeur van Ajax, van der Sar is dit jaar de beste keeper van het spel. Er zijn verschillende Icon versies waarvan dit de één na beste is. Met zijn 1.97cm één van de langere keepers en verder zul je van der Sar gewoon zelf moeten proberen om het te ervaren. Voor maximaal 500k is Edwin van der Sar (91) je beste keuze.

Beste dure Keepers in FIFA 23 (500k)

Op het moment van schrijven zijn er maar twee keepers die een prijskaartje hebben van boven de 500k. Beide zijn uitstekende opties voor de betere keepers. Heb je FIFA Coins nodig om ze kopen?

Thibaut Courtois TOTY (530k)

Net boven de 500k is toch een forse prijs voor de Belgische keeper van Real Madrid. Courtois is eigenlijk al jaren een sterkhouder op FIFA, wederom – en je verwacht het niet- vanwege zijn lengte. Zijn belangrijkste stats liggen hoog in de 90 én natuurlijk kent Real Madrid voldoende andere meta players zoals TOTS Benzema en Modric. Dit is wel een kaart voor de GK fijnproevers; hij is niet zóveel beter dan bijvoorbeeld Kobel of Peter Schmeichel.

Edwin van der Sar TOTY Icon (1.1m)

Er kan er maar ééntje de beste zijn, en dat is natuurlijk TOTY Icon Edwin van der Sar. Voor alle FIFA Esports profs de keuze voor GK. Voor iets meer dan één miljoen FIFA coins kun je hem oppikken en kun je je keeper écht niet meer de schuld geven van je verliespunten. Opvallend genoeg zijn zijn stats zo op eerste gezicht niet fantastisch; maar laat je je daardoor niet weerhouden. Edwin van de Sar is de beste keeper (GK) van FIFA 23 Ultimate Team.