Beste FIFA 23 Verdedigers (CV) in FUT

Nadat we eerder al hebben stilgestaan bij de beste opstellingen in FUT, de beste aanvallers en spitsen wordt het eens tijd om de rotsen in de branding voor jullie op een rijtje te zetten. Dit zijn de beste verdedigers in FIFA 23, de beste CV’s. Kortom de beste defenders in FUT.

Beste FIFA 23 Verdediger (CV)

Overzicht

Belangrijkste stats voor defenders:

Als je de markt op gaat voor centrale verdedigers, dan zijn er een paar dingen waar je op moet letten naast standing en sliding tackling. Dit vinden wij van FifaWorld de belangrijkste stats:

Pace / Snelheid in FIFA 23

Dat er aan FIFA niet heel veel veranderd is een bekend gezegde; en dat geldt ook voor het belang van snelheid in-game. In FIFA 23 speelt snelheid een enorme rol en is het overklassen van je tegenstanders op basis van pace één van de eenvoudigste manieren om te winnen in FUT Champions.  Kies dus het liefst voor verdedigers met een pace van 80+ (uitzonderingen daargelaten). Zowel Acceleration als Sprint Speed zijn hierbij belangrijk; maar de eerste meters doen er het meest toe.

Strength & Length voor CV’s in FIFA 23

Vaak herken je een centrale verdediger al voordat hij het veld opkomt. Doorgaans zijn de beste verdedigers in FIFA 23 ook lang en sterk. Voor de new-gen spelers onder ons zijn lengthy defenders where it’s at. Een goede graadmeter is dat een speler idealiter 1.90cm + en 85+ strength heeft. Die duels moeten gewonnen worden. Dit geldt natuurlijk ook voor heading duels. Wel zo fijn als je verdedigers doelpunten meepakken bij corners.

Aggression

Een mogelijk onderschatte statistiek voor verdedigers is Aggression. Hoe hoger deze stat, hoe eerder de verdedigers de duels in gaat. Schouderduels en tackles worden fanatieker en overtuigender ingezet door spelers met 90+ aggression. Dit is ideaal om eerste balaannames van spitsen te verstoren.

Beste Goedkope Verdedigers in FIFA 23 (Max 100k)

In de laatste maanden van FIFA 23 is het makkelijk aan FIFA Coins te komen. Vandaar dat we alles onder de 100k als goedkoop beschouwen, en dit zijn wat ons betreft de absolute pareltjes.

Maxence Lacroix -60k TOTS

Team of the Season Lacroix is zo’n typische Bundesliga speler die veel beter is dan zijn prijskaartje doet vermoeden. De Fransman die uitkomt voor VfL Wolfsburg heeft 94 sprint speed, 93 strength en 90+ defending. Goed bij corners en uitstekende work-rates (Med-High). Wat zijn prijs drukt is zijn dubbele 2-star en het gebrek aan shooting. Met 34 long shots zullen de ballen vaker in de tweede ring eindigen dan in het net. Voor spelers die niks fancy’s verwachten van hun verdedigers, blijft dit één van de allerbeste defenders in FIFA 23.

Matthijs de Ligt (Ones to Watch 90) – 80k

Nog een Bundesliga speler en ditmaal een Nederlander. Matthijs de Ligt maakt een goed seizoen door op FIFA en daarmee heeft hij meerdere speciale kaarten in de wacht gesleept. Zijn 90-versie is heel all-round als verdediger, maar heeft bijvoorbeeld ook 99 jumping en 98 strength. In tegenstelling tot Lacroix heeft De Ligt bovendien een prima long shot op op Ultimate Team. Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

Virgil van Dijk (Rare Gold) – 24k

Niet alleen bij Nederlands Elftal vormen de Ligt en van Dijk een duo, ook voor de goedkope FUT teams zijn ze een uitstekende optie. Van Dijk is naast natuurlijk Mbappé, één van de weinige spelers waarvan de normale gold-card nog waarde heeft. Van Dijk voelt simpelweg enorm dominant en met vlagen overpowered. 1.93 met 91 sprint speed en 90+ tackling is dit gewoon een rots in de branding. Heb je minder dan 30k te spenderen? Kies dan VvD.

Nico Schlotterbeck TOTS – 30k

Deze 90-rated verdediger van Borussia Dortmund valt niet alleen op vanwege zijn karakteristieke kaart. Ook in-game is hij enorm sterk, en zoals we wel vaker beargumenteren voor Bundesliga spelers, erg goedkoop. Logischerwijs brengt voldoende snelheid (86) met zich mee, is hij lang en tackelt hij goed, maar Schlotterbeck heeft ook 80+ dribbling, waardoor hij prima aan de bal is. Erg fijn om onder de druk vandaan te voetballen.

Schlotterbeck FIFA 23 verdediger

Beste Middenklasse Verdedigers in FIFA 23 (100k – 1M)

Natuurlijk een behoorlijke prijsrange, maar als je wat FIFA Coins bij elkaar hebt verzameld, heb je mogelijkheid om enkele van de meta cards in je Ultimate Team te voegen. Dit zijn wat ons betreft de beste spelers cv’s voor deze prijsklasse  

Nathan Aké – TOTS (150k)

Wellicht opvallend dat we zoveel Nederlandse spelers selecteren, maar het is niet zonder reden. Aké die voor Manchester City uitkomt en daarmee wederom de Premier League titel binnenhaalt, is een uitstekende CV in FIFA 23. Vooral op de old-gen consoles voelt hij enorm balvast aan. Hij is razendsnel maar heeft ook de fysieke kwaliteiten om spitsen van de bal te spelen. Als LB positioneren raden we niet aan; daarvoor zijn betere keuzes beschikbaar.

Nathan Aké FIFA 23

Ruben Dias – TOTS (500k)

Teamgenoot van Aké; Ruben Dias is dit jaar toch wel de grote leider van de defensie van The Citizens. Met zijn 96-TOTS kaart als beloning is dit voor 500k de beste verdediger die je gaat vinden. 99 strength en aggression, 97 defending en ook nog eens 94 sprint speed. Omdat Ruben Dias net niet goed genoeg is voor de absolute top; daalt zijn marktwaarde rap. Goed om in de gaten te houden!

Jules Koundé – TOTS (990k) Beste FUT 23 verdediger onder 1m

Net onder de miljoen coins heb je Koundé van FC Barcelona. Een speler waarvan wij de TOTS niet hadden zien aankomen, maar daar malen we niet minder om. De CV annex RB van de Catelanen doet denken aan Ivan Córdaba maar dan beter. Iets kleiner van postuur maar hij zit met zijn snelheid, agility en defensieve stats overal tussen. Echt een nieuwe meta card die wel het beste uit de verf komt naast lange verdedigers in 5-man verdedigingen.

Sergio Ramos Flashback SBC (700k)

De gelukkigen die destijds de Squad Building Challenge hebben gedaan van Sergio Ramos mogen in hun handjes knijpen. Ondanks alle nieuwe, sterke TOTS kaarten, blijft dit één van de beste cv’s van FIFA 23. Veel sterker dan zijn base stats doen vermoeden.

Is dit gewoon een speler die enorm solide verdedigt. Bovendien kopt bijna niemand anders zoveel corners binnen als Sergio. Beschik je over Ramos? Houdt dan je FIFA coins op zak en investeer elders in je team.

Beste Dure Verdedigers in FIFA 23 (1M+)

Heb je echt FIFA coins om te spenden of heb je wat pack luck gehad? Dan kun je wellicht aanspraak maken op de allerbeste verdedigers in-game. Deze spelers zijn niet zomaar duur:

Lucio Trophy Titans (1.3m)

Lucio is net als Ramos een absolute meta speler die veel sterker is dan zijn kaart doet vermoeden. Zijn prijs van 1.3m maakt dat ook wel duidelijk. Een speler die in professionele fifa toernooien op basisplaatsen mag rekenen. Lucio biedt gedegen weerstand tegen Mbappé en Jairzinho en is bovendien nauwelijks van de bal te krijgen. Makkelijk top 3 beste verdedigers van het spel.

Lucio beste verdediger FUT 23

Virgil van Dijk TOTY (1.6m) – Beste FIFA 23 verdediger

Een Team of the Season kaart heeft van Dijk niet bepaald verdiend. Dankzij zijn sterke eerste half-jaar voor Liverpool is zijn Team of the Year editie uitgebracht die wat ons betreft nog de beste verdediger in-game is. In totaal maar liefst 46 stats punten hoger dan zijn reguliere kaart, die eigenlijk al veel te goed was. 95 sprint speed, natuurlijk enorm sterk en zijn TOTY versie is nog solide aan de bal ook. Dit is de allerbeste cv van FIFA 23.

Eder Militao TOTS (2.3m)

Een speler die kan concurreren met van Dijk en Lucio is Militao. Een verdediger die bekend staat om zijn snelheid is al snel meta en dat is voor Militao niet anders. We adviseren een anchor op hem te zetten waarmee zijn fysieke kwaliteiten iets meer worden gecompenseerd. Van alle TOTS kaarten is dit de snelste verdediger.

Paolo Maldini FUT Birthday Icon (1.9m)

Voor een schamele 2 miljoen FIFA Coins heb je één van de beste Italiaanse verdedigers allertijden te pakken. Maldini heeft met een shadow kaart 95 pace en bezit over de lengthy stat. Dit maakt hem eveneens een keuze van menig professioneel FIFA speler. Opvallend detail: Deze kaart heeft ook nog eens 5-star skills en 4-star weak foot.