EA Sports FC: De nieuwe FIFA 24

EA Sports is al jarenlang partner van FIFA, de Fédération Internationale de Football Association, de voetbalbond die recentelijk zo slecht in het nieuws is geweest in de welbekende Netflix documentaire. In Oktober 2022, kondigde EA Sports aan om hun banden met de FIFA te verbreken, vanwege het enorme bedrag dat ze moesten betalen om de naam FIFA te mogen dragen voor hun spellen. Dit betekent dat FIFA na zo’n dertig jaar aan spellen, een serieuze naamswijziging zal doorgaan. FIFA 24 – zal niet met dezelfde naam op de markt komen.

EA Sports FC wordt FIFA 24
EA Sports FIFA 24: Bron MoTD

FIFA Wordt EA Sports FC

Het zal even wennen worden voor de trouwe FIFA spelers, maar de naamswijziging is reeds bevestigd. Verder lijkt de FIFA speler zich niet zo druk te hoeven maken om de veranderingen. De rechten omtrent de competities (Premier League, Eredivisie en Champions League etc.) zullen gewoon worden behouden. Dus behalve dat de branding er iets anders uit gaat zien, zal er ogenschijnlijk niet heel veranderen. Wel is het zo dat FIFA de rechten van de World Cups bezit, en zullen we dit – zoals in FUT 23 – niet meer terugzien.

FIFA 24 – Online Career Mode?

Enkele jaren geleden stuitte een vacature bij EA Sports op een hoop reacties bij fans, want er werd namelijk gezocht naar een programmeur die kon meewerken aan een online career mode. In FIFA 22 en FIFA 23 werd er eigenlijk niet meer over gerept en mensen verwachten dat EA dit druk is blijven ontwikkelen en wilt gaan lanceren voor EA Sports FC. Een soortgelijke carrièremodus bestaat overigens al voor Madden onder de naam franchise mode en komt erg overeen met de offline-versie, behalve dat je tegen andere speelt, maar ook je onderhandelingen zult moeten doen tegen andere spelers. Dit brengt natuurlijk de competitiviteit op een compleet ander niveau; en zal uitdagend zijn voor spelers van alle niveaus.

FIFA 24 – Release Date? (EA Sports FC)

EA Sports is nou niet echt befaamd om de drastische veranderingen aan de iconische voetbalspellen, en dat geldt eigenlijk ook voor de release dates van FIFA. We hebben de release dates van de afgelopen jaren even voor je op een rijtje gezet, en waarschijnlijk zie je zelf ook wel enige consistentie:

  • Release Date FIFA 23: 30 September 2022
  • Release Date FIFA 22: 1 Oktober 2021
  • Release Date FIFA 21: 9 Oktober 2020
  • Release Date FIFA 20: 27 September 2019

Goed, je zult het ondertussen wel begrijpen. FIFA komt eigenlijk altijd uit rond eind september tot begin oktober. Voor FIFA 24 – ja zo blijven wij het gewoon voorlopig noemen – zal dat vermoedelijk niet veel anders zijn. Wij rekenen dus gewoon weer op eind september, maar zullen jullie updaten zodra het zo ver is.

FIFA 24: Verdere Changes?

Natuurlijk is iedereen ook al reuze benieuwd naar de verdere veranderingen. Wat zal worden toegevoegd aan career mode, op welke wijze verandert de gameplay en hoe wordt FUT 24 vormgegeven. Hier moeten wij jullie nog even een antwoord op verschuldigd blijven. EA Sports is namelijk nog niet naar buiten getreden met nieuwe EA Sports FC Gameplay. Oké goed, de echte die-hards kunnen kijken naar de paar fragmenten over Cristiano Ronaldo, maar wij komen wel weer in de lucht zodra er écht nieuws is.

Veelgestelde vragen:

Hoe gaat FIFA 24 officieel heten?

FIFA 24 krijgt een nieuwe naam en verandert in ‘EA Sports FC’. Deze naam zal hoogstwaarschijnlijk ook worden aangehouden voor de opvolgende versies van ons favoriete voetbalspel.

Komt er ook een Ultimate Team in FIFA 24?

Ja, dat durven wij toch wel met behoorlijk overtuiging te zeggen. EA Sports heeft dit nog niet officieel gecommuniceerd, maar wij kunnen ons niet voorstellen dat ze stoppen met deze enorme cash cow en fan-favourite.

Is er Volta in FIFA 24?

Ja, FIFA heeft erkend dat Volta ook in het volgende spel weer wordt meegenomen. We verwachten dat deze game-modus jaarlijks beter wordt, en kijken dus ook uit naar deze versie van het spel.

Hoe zit het met het vrouwenvoetbal in de nieuwe FIFA?

Ook het vrouwenvoetbal wordt gewoon weer aangeboden EA Sports FC, en krijgt een nog iets prominentere rol met meer teams en aandacht. Ons bevalt dit uitstekend.

Kan ik al coins kopen voor FIFA 24? Zo niet, wanneer dan wel?

Op het moment van schrijven is FIFA 24 voorlopig nog niet uit. Toch verwachten wij, dat de FIFA coins markt gewoon blijft bestaan. Vaak begint de verkoop van coins ongeveer tegelijkertijd met de uitrol van de Web App; ongeveer een week voor release. Snel bij zijn? Check MMOGA dan even.